Feyenoord A1 blijft koploper na zege op NAC Breda

Feyenoord A1 heeft zaterdag de koppositie op de ranglijst verstevigd door de thuiswedstrijd tegen NAC Breda met 2-0 te winnen. A2 kwam op Varkenoord niet verder dan een 3-3 gelijkspel tegen Fortuna Sittard A1. In Amsterdam wist B1 niet te winnen van Ajax, de ploeg van Cor Adriaanse verloor met 2-1. B2 speelde in Eindhoven de topper tegen PSV en wist met 2-3 te winnen. C1 won overtuigend met 6-0 van Roda JC en de wedstrijd van Feyenoord C2 werd afgelast.

FEYENOORD A1 BLIJFT KOPLOPER NA ZEGE OP NAC BREDA

Feyenoord A1 heeft zaterdag op eigen veld met 2-0 gewonnen van NAC Breda. Na een goede eerste helft vielen beide Rotterdamse doelpunten na rust. Trainer Damiën Hertog was tevreden, maar zag ondanks de overwinning ook dat het beter kan en moet.

‘Het is altijd fijn als je de eerste competitiewedstrijd na de winterstop weet te winnen,’ zei Hertog. ‘We begonnen goed en hadden in de eerste helft ook al twee doelpunten kunnen maken. Dat gebeurde niet, waardoor het een wedstrijd bleef.’

Tien minuten na de pauze maakte Joey Sleegers de openingstreffer voor Feyenoord, toen hij een fraaie aanval met zijn hoofd wist af te ronden. De 2-0 van Daniel Oliveira betekende de beslissing. Hertog: ‘NAC kreeg nog wel een paar kansen, maar kon niet echt een vuist maken.’

Volgende week staat voor A1 de mini-klassieker op het programma, in de kwartfinale van de beker. ‘Dan zullen we wel beter moeten spelen dan vandaag,’ denkt Hertog. ‘Want er ging nog wel een aantal dingen fout. Toch ben ik al met al tevreden over de herstart van de competitie.’

Feyenoord A1 – NAC Breda A1 2-0
55’ 1-0 Joey Sleegers
72’ 2-0 Daniel Furtado Oliveira
Opstelling Feyenoord A1: De Jong; Cabral, Dekker, Maatsen, Woudenberg; Dercks (65’ Janssen), Knoester, Sleegers; Karsdorp (83’ Kensuke), Dammers (75’ Thong) en Oliveira.

FEYENOORD A2 PAKT EEN PUNT TEGEN FORTUNA SITTARD

Feyenoord A2 heeft zaterdag een punt overgehouden aan de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard A1. Op Varkenoord eindigde het duel in een 3-3 gelijkspel. De ploeg van trainer Jan Gösgens knokte zich na rust terug van een 1-2 achterstand, maar moest in de laatste minuut alsnog de gelijkmaker toestaan.

‘We begonnen erg goed aan de wedstrijd,’ vond Gösgens, die Dion Kassels na een goede combinatie met Randy Elst de openingstreffer zag maken. ‘Daarna kreeg Fortuna meer grip op het middenveld en maakten zij binnen een paar minuten twee goals.’

Na de pauze zette Gösgens een aantal dingen om, wat direct resultaat opleverde. Gaultier Obiango speelde Randy Elst vrij, die de gelijkmaker aantekende. ‘Daarna ging het gelijk op en uiteindelijk maakte Dion Kassels met een fantastische knal de 3-2,’ zei Gösgens. ‘We kregen daarna genoeg kansen op de vierde goal, maar die bleef helaas uit.’

Een doelpunt van Fortuna werd wegens buitenspel nog afgekeurd, maar diep in blessuretijd kreeg Feyenoord A2 alsnog de deksel op de neus: 3-3. Gösgens : ‘Na de achterstand zijn we goed teruggekomen, maar dat we uiteindelijk niet winnen is jammer en onnodig.’

Feyenoord A2 – Fortuna Sittard A1 3-3
15’ 1-0 Dion Kassels
24’ 1-1
27’ 1-2
48’ 2-2 Randy Elst
67’ 3-2 Dion Kassels
90’ 3-3
Opstelling Feyenoord A2: Minnaard; Van der Ruit (85’ Go), Korporaal, Blijham, Ossevoort; Kassels, Da Silva (45’ Driebergen), Elst; Thenu (45’ Obiango), Robinson (75’ Stolk) en Pisas (70’ Martis).

FEYENOORD B1 NIPT TEN ONDER TEGEN AJAX

Feyenoord B1 heeft de uitwedstrijd tegen Ajax met 2-1 verloren. In Amsterdam begon de ploeg van trainer Cor Adriaanse niet scherp aan de mini-klassieker. ‘In zulke wedstrijden moeten ze er gewoon staan,’ sprak Adriaanse over de instelling van zijn spelers in de eerste helft.

Knullig balverlies op het middenveld leverde al na zeven minuten het eerste Ajax-doelpunt op. ‘Hun spits werd simpel vrijgespeeld en schoot de bal achter onze keeper. Zo mag je een wedstrijd tegen Ajax niet beginnen,’ zei Adriaanse.

Nog binnen het kwartier trok Bart Nieuwkoop de stand weer gelijk, door een blunder van de Ajax-doelman af te straffen. De keeper leek een voorzet van Robbert de Vos eenvoudig te vangen, maar liet de bal los waarna Nieuwkoop alert was en binnenschoot. Adriaanse: ‘Dan denk je dat je als ploeg weer bij de les bent, maar dan gaat het een kwartier later weer fout in de opbouw en keken we weer tegen een achterstand aan. Ik was totaal niet tevreden over de eerste helft.’

Na de rust kwam B1 beter uit de kleedkamer en zette de ploeg wel druk naar voren. Binnen tien minuten kregen Oussama Idrissi en Rick van der Struis grote kansen op de gelijkmaker. ‘De goal viel helaas niet, maar over de tweede helft kan ik wel tevreden zijn’, besloot Adriaanse.
Volgende week speelt B1 niet, omdat een groot aantal spelers zich bij Oranje onder 17 moet melden.

Ajax B1 – Feyenoord B1 2-1
7’ 1-0
13; 1-1 Bart Nieuwkoop
27’ 2-1
Opstelling Feyenoord B1: Van der Linden; Gronsveld, Kingsale, Yalamoglu (41’ Ulusoy), James; Nieuwkoop (77’ Racaj), De Vos (59’ El Baad), Slabbekoorn (68’ Den Hoedt); Idrissi, Van der Struis en Van Eijk.

FEYENOORD B2 IN EINDHOVEN TE STERK VOOR PSV

Feyenoord B2 heeft zaterdag in Eindhoven de topper tegen PSV met 2-3 gewonnen. De ploeg van trainer Gaston Taument kwam door de overwinning tegen de directe concurrent terug in de top van de ranglijst. De Eindhovenaren hebben nu nog slechts één punt meer dan B2.

De eerste corner van de wedstrijd leverde direct een Rotterdamse voorsprong op toen verdediger Calvin Verdonk de rebound droog binnen schoot. Twintig minuten later bewees de Poolse keeper Kamil Miazek zijn waarde door een strafschop uit de hoek te boksen. Taument: ‘Kamil speelde een fantastische wedstrijd. Hij heeft ons er echt doorheen gesleept. Niet alleen met de strafshop, maar ook daarna had hij een aantal geweldige reddingen.’

Na een half uur spelen schoot Jari Schuurman wél raak vanaf elf meter, nadat een PSV-verdediger de bal met de hand had beroerd. ‘Toch speelden we best slordig en gehaast,’ vond Taument. Feyenoord dacht met 0-2 de rust te halen, maar PSV trok de stand gelijk door twee treffers binnen vijf minuten.

Net als in de eerste helft was de start van B2 na rust fantastisch. Gelijk vanaf de aftrap dribbelden Danny van Haaren en Jari Schuurman over de PSV helft. Dat resulteerde in de winnende treffer van Van Haaren, die de bal beheerst onder de doelman schoof.

‘Het was een echte PSV-Feyenoord,’ vond Taument. ‘Ik heb de jongens een groot compliment gemaakt, want het was een zware wedstrijd waarin we goed overeind zijn gebleven.’

PSV B2 – Feyenoord B2 2-3
2’ 0-1 Calvin Verdonk
30’ 0-2 Jari Schuurman (strafschop)
36’ 1-2
40’ 2-2
41’ 2-3 Danny van Haaren
Opstelling Feyenoord B2: Miazek; Koomen, Verdonk, Van der Meer, Proost; Schuurman, Hamer, Van Haaren; De Jesus (65’ El Hankouri), Hammouti en Franse (60’ Korporaal).

FEYENOORD C1 MET GROTE CIJFERS VOORBIJ RODA JC

Feyenoord C1 heeft zaterdag de thuiswedstrijd tegen Roda JC met maar liefst 6-0 gewonnen. Nigel Robertha was met vier doelpunten een van de opvallendste spelers in het team van trainer Roy Makaay, die zich na afloop zeer tevreden toonde. ‘We hebben erg goed gespeeld’, zei hij.

Al na zes minuten stond een 2-0 voorsprong op het scorebord. Makaay had genoten van de doelpunten die zijn ploeg maakte. ‘Het tweede doelpunt was er één waar je vooraf op hoopt. Een goede opbouw van achteruit naar het middenveld, Nigel Robertha die precies op het juiste moment werd aangespeeld en de bal achter de keeper schoot,’ zei hij.

De trainer liet een aantal spelers van C2 speelminuten maken. Jordy Wehrmann, Yesin van Eijck en Tahith Chong vielen in de tweede helft in. Makaay: ‘Het is leuk om hen minuten te gunnen. Ze speelden goed mee. Dat is voor de ontwikkeling van die jongens erg goed.’
Volgende week speelt C1 de kwartfinale voor de beker in Arnhem tegen Vitesse.

Feyenoord C1 – Roda JC C1 6-0
4’ 1-0 Rodney Kongolo
6’ 2-0 Nigel Robertha
28’ 3-0 Nigel Robertha
36’ 4-0 Nigel Robertha
52’ 5-0 Nigel Robertha
59’ 6-0 Eigen doelpunt Roda JC

Opstelling Feyenoord C1: Ten Hove; Elmensdorp (46’ Van Eijck), Sinteur (36’ Wehrmann), Knoester, De Sterke; Kongolo, Smulder, Fernandes; Tilborg, Robertha (58’ Mettendaf) en Anez (52’ Chong).