Van Bronckhorst: \'Oranje met Vlaar en Willems\'

Van Bronckhorst: \'Oranje met Vlaar en Willems\'

Giovanni van Bronckhorst volgt de discussie over de exacte invulling van de Oranje-verdediging op de voet. De voormalig international denkt dat bondscoach Bert van Marwijk tegen Denemarken zal aantreden met Gregory van de Wiel, John Heitinga, Ron Vlaar en Jetro Willems in de defensie.

"De hele situatie in de verdediging is interessant", stelt de assistent van Feyenoord-trainer Ronald Koeman in De Telegraaf. "Niet alleen als oud-speler, maar meer nog als trainer ben ik benieuwd hoe Bert van Marwijk het wegvallen van Joris Mathijsen opvangt.”

Van Bronckhorst, die na zijn afscheid in 2010 een gat achterliet op de linksbackpositie bij Oranje, vindt dat de huidige defensieve zorgen niets te maken hebben met zijn erfenis. "Dat vind ik niet, nee. Het komt ook omdat Erik Pieters geblesseerd is. Hij heeft het van me overgenomen en goed gedaan. Normaal gesproken was er niets aan de hand. Maar nu moet de bondscoach toch een beroep doen op andere spelers. En dat is puzzelen, al weet ik zeker dat Bert de stukjes al op zijn plaats heeft."

De oud-prof heeft wel een vermoeden welke vier verdedigers Van Marwijk het veld in zal sturen tegen Denemarken. "Bert kennende lijkt me Van der Wiel, Heitinga, Vlaar en Willems het meest logisch. Of anders Boulahrouz in de plaats van Willems. Maar pin me er niet op vast.”

Lees meer over
Khalid Boulahrouz Vlaar Oranje
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties