Jans: 'Een schaakwedstrijd zal het zondag niet worden'

Jans: 'Een schaakwedstrijd zal het zondag niet worden'

Ron Jans kon zijn geluk niet op na de 3-4 zege van SC Heerenveen bij FC Twente. "Het is een waanzinnige competitie met onvoorspelbare wendingen. Deze wedstrijd past daar perfect in", aldus de coach van de Friese club.

In de openingsfase werd Heerenveen overdonderd. "We kwamen met die 2-0 achterstand nog goed weg." Na een uur spelen, toen Bas Dost inmiddels 2-1 had gemaakt, nam Heerenveen meer risico. "Binnen twee minuten was het 2-2. Je moet ook mazzel hebben." Wil Heerenveen zich zondag rechtstreeks plaatsen voor de Europa League, dan is een gelijkspel tegen Feyenoord uit den boze. Jans: "Het is bizar dat verliezen ook goed zou zijn."

Wint Heerenveen van de Rotterdammers, dan is de ploeg hoe dan ook verzekerd van de vierde plaats in de eindrangschikking. Verliezen de Friezen, dan eindigen ze hooguit als vijfde. Maar omdat Feyenoord dan als tweede eindigt en niet bekerwinnaar PSV, dat al zeker is van een plek in de Europa League, is ook die positie goed genoeg voor rechtstreekse kwalificatie.

"Dat is een situatie waar ik geen enkele ervaring mee heb", aldus Jans. "En ik zou niet weten wie wel." Als trainer van FC Groningen maakte hij in 2003 al wel eens een salonremise (0-0) mee tegen PSV. De Eindhovenaren hadden genoeg aan een punt voor de titel, FC Groningen was met een punt veilig. "Een schaakwedstrijd. Dat zal het zondag niet worden."

Lees meer over
Jans
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties