'De Ajacieden zeiden dat ze het liefst in De Kuip speelden'

'De Ajacieden zeiden dat ze het liefst in De Kuip speelden'

Peter Houtman vierde in zijn actieve loopbaan grote successen in De Kuip, dat haar 75e verjaardag viert. De oud-aanvaller is er stadionspeaker en geniet van de aandacht voor de voetbaltempel in Rotterdam-Zuid. "Die aandacht voor het mooiste stadion van Nederland is terecht", vertelt de oud-international aan OnsOranje.

"Die sfeer die er bij de wedstrijden van Feyenoord hing, die voelde je ook bij wedstrijden van het Nederlands elftal", blikt Houtman terug. "Dat chauvinisme. Heerlijk. Het gevoel van: Iedereen hier staat achter je." Dat unieke, dat voelden de Oranje-spelers van Ajax ook, volgens Houtman. "Die zeiden tegen me dat ze die interlands het liefst in De Kuip speelden. Dat ze dat zo bijzonder vonden. Ik denk niet dat dit is veranderd."

Houtman vertelde deze week meerdere keren dat er veel successen in De Kuip zijn behaald en dat hij zo’n dubbel gevoel heeft over het bouwen van een nieuwe Kuip. "Als die unieke sfeer maar behouden blijft." Jammer vindt hij het, dat de meeste wedstrijden van het Nederlands elftal de komende tijd in de Amsterdam ArenA worden gespeeld en niet in Rotterdam. "Doodzonde. Al begrijp ik ook wel dat ze dan kiezen voor het meest moderne onderkomen."

Lees meer over
De Kuip Houtman
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties