Vier Feyenoorders maken indruk: "Alsof Bijlow geen blessure heeft gehad"

Vier Feyenoorders maken indruk: "Alsof Bijlow geen blessure heeft gehad"

Feyenoord verzekerde zich donderdag van plek 2 door met 1-3 te winnen van Go Ahead Eagles. Arnold Mühren zag daarbij liefst vier spelers opvallen. In het Elftal van de Week, dat hij namens De Telegraaf mocht samenstellen, was plaats voor Justin Bijlow, Thomas Beelen, Dávid Hancko en Luka Ivanusec.

"Het lijkt net alsof hij geen blessure heeft gehad", begon Mühren over de rentree van Bijlow. "Hij straalt heel veel rust uit. Hij hoefde maar één keer echt te redden, maar met de bal aan zijn voet maakte hij steeds de goede keuzes in de opbouw en het was allemaal op maat. Heel sneu voor Wellenreuther, die het fantastisch deed. Maar als Bijlow in zijn ritme komt, gaat het erom dat hij het EK haalt."

Hoewel ook Gernot Trauner terugkeerde van een blessure, kon diens vervanger Beelen vooralsnog wel blijven staan. "Die jongen komt van PEC Zwolle, maar vanaf het moment dat het nodig was, heeft hij laten zien dat hij daar gewoon kan staan bij Feyenoord. Zonder problemen. Hij straalt rust uit aan de bal, speelt de ballen tussen de linies door, is kopsterk en ook nog vrij snel. Als er een bal achter de verdediging valt, kan hij dat corrigeren. Hij kan alleen nog meer lef tonen aan de bal."

"De lef die Beelen nog een beetje meer moet krijgen in balbezit, heeft Hancko wel. Die speelt in, beweegt door en maakt zo ook goals. Die jongen heb ik nog niet één keer door de ondergrens zien zakken en speelt altijd minimaal een 7. Ik hoop dat Feyenoord hem kan houden, want vind maar eens nog zo'n type als hij."

Tot slot was Mühren ook lovend over doelpuntenmaker Ivanusec. "Hij moest erg wennen dat er bij Feyenoord ook iets anders wordt gevraagd dan goed zijn in balbezit. Nu zie ik hem ook terugsprinten, dus hij heeft de knop omgezet. Dan kan Feyenoord er nog best veel plezier aan gaan beleven. Hij heeft een individuele actie, een steekpass, ziet diepgaande mensen, zakt in om de één-twee te spelen en beweegt door. Zijn tweede goal was een klassegoal."

Elftal van de Week:
Justin Bijlow, Jordan Teze (PSV), Thomas Beelen, Olivier Boscagli (PSV), Dávid Hancko; Paxten Aaronson (Vitesse), Malik Tillman (PSV), Joey Veerman (PSV); Johan Bakayoko (PSV), Luuk de Jong (PSV), Luka Ivanusec

Lees meer over
Justin Bijlow Dávid Hancko Thomas Beelen Luka Ivanušec
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties