'AD en Metro schrijven verkeerde informatie'

'AD en Metro schrijven verkeerde informatie'

Het AD.nl en Metro.nl maken melding dat de voetbal eenheid van politie (VBE) geheime afspraken heeft gemaakt met de harde kern, hooligans. Dit is pure laster en zeer slecht journalistiek. Hier doen zij zowel de VBE als de Varkenoordgroep (VG) te kort. Deze groep bestond niet uit hooligans of harde kern. Het waren bedachtzame, maar kritische supporters die eerder in diverse, ook bij de club, georganiseerde platforms zitting hebben gehad.

De Varkenoordgroep was opgericht als spreekorgaan van alle supportersgeledingen, de doelstellingen waren de rust bewaren en Feyenoord op een positieve manier op de kaart zetten. Weliswaar zijn er tussen de Varkenoordgroep en de Politie onderlinge afspraken gemaakt en is er veelvuldig overleg geweest, maar nooit in het geheim. Tevens blijft politie, politie en zal zij bij onrust optreden, dat was altijd de hoofdlijn in de afspraken.

Met de artikelen in zowel het AD als in de Metro wordt gesuggereerd dat er afspraken zijn gemaakt die Feyenoord op een negatieve manier beinvloeden. Hier is niks van waar. Ook worden er in het stuk quotes van bronnen gegeven die niet bekend zijn bij de Varkenoordgroep en dus inhoudelijk niks van de situatie afweten. De artikelen zijn zo geschreven dat zowel de supporters als de politie in een kwaad daglicht komen te staan. AD.nl is tevens kwalijk te nemen dat zij persoonlijke gegevens van agenten bekend maken, die op de gepubliceerde brief staan.

Lees meer over
Politie
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties