Chaos bij maasgebouw na protestmars

Chaos bij maasgebouw na protestmars

Een half uur voor het begin van de wedstrijd Feyenoord - De Graafschap hebben zich zaterdagavond enkele rellen bij stadion De Kuip voorgedaan. Een groep van een paar honderd boze supporters dreigden het Maasgebouw te bestormen.

Met getrokken pistool konden agenten voorkomen dat de opgewonden fans de roltrap naar boven konden nemen om het bestuur en de directie van de Rotterdamse club te belagen. Een deel van de harde kern van Feyenoord meldde zich met vuurwerk en fakkels bij de hoofdingang van De Kuip.

Ze riepen om het vertrek van algemeen directeur Eric Gudde en schreeuwden ook 'Feyenoord is van ons!'. Ook werden er brandjes gesticht en auto's vernield. De dreigende situatie leek te escaleren toen tientallen fans toegang tot het Maasgebouw trachtten te krijgen.

Leden van de Mobiele Eenheid, agenten en suppoosten konden de op hol geslagen meute ternauwernood terugdringen. Daarbij werden getrokken pistolen en wapenstokken gebruikt om de menigte op afstand te houden. Politie te paard veegde daarna het stadionplein schoon. Busjes van de Mobiele Eenheid schermden de hoofdingang van De Kuip af.

Het grootste deel van het publiek zal weinig tot niets van de onlusten hebben meegekregen. Zij zaten al binnen in het goedgevulde stadion. Alle onrust zal ook aan de spelers en de begeleiding van beide ploegen voorbij zijn gegaan. Het duel kon uiteindelijk om 20.45 uur gewoon beginnen.

De directie en het bestuur van Feyenoord liggen al maandenlang met elkaar overhoop. De harde kern vindt dat onder anderen Gudde en commercieel directeur Mark Koevermans moeten vertrekken wegens wanbeleid. Vrijdag bereikte het conflict een nieuw dieptepunt toen de clubleiding aangifte bij de politie deed wegens valsheid in geschrifte.

Op diverse websites van supporters verschenen afgelopen week loonstroken van Gudde en Koevermans, die zouden aantonen dat het duo wel degelijk een prestatiebonus zou hebben ontvangen. Het bleek om vervalsingen te gaan.

Lees meer over
Maasgebouw
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties