Varkenoordgroep reageert op uitspraken Gudde

Varkenoordgroep reageert op uitspraken Gudde

'Gudde stapt op!' De verklaringen die vandaag in het AD zijn opgetekend door Eric Gudde versterken deze wens bij duizenden supporters. De papieren versie van het voormalige Rotterdams Dagblad heeft diverse verhalen met daarin oneliners als: ‘onze lijn is dat we niet op alle onzin ingaan’ en ‘alle verhalen op internet zijn ridicuul’. Inhoudelijk reageert Eric Gudde ook voor het eerst op de berichtgeving van de Varkenoordgroep: ‘Koevermans zou een slechte deal hebben gedaan bij het afsluiten van de contracten van lease-auto’s. Er werd hem zelfs verweten dat hij als investeerder in Talent Pool II zat en dat er sprake van belangenverstrengeling zou zijn. Maar Mark zit in geen enkele Talent Pool. De deal met Opel zou voor Mark een vriendendienst zijn. Hoe haal je het in je hoofd om dat te beweren?’. In hetzelfde artikel beweert Blokland dat de onrust investeerders in de weg staan. Afgelopen week was het nog Jacobs die werd geslachtofferd. Wie het nog weet mag het zeggen.

Op 14 april jongstleden zat een delegatie van de Varkenoordgroep met de directie en RvC om tafel. Tijdens dit overleg hebben de bestuurders van Feyenoord in een twee uur durend gesprek de verhalen doorgenomen en onderbouwd met hun kan van het verhaal. De verhalen die uiteindelijk gepubliceerd zijn, zijn dus op basis van hoor en wederhoor gemaakt. Omdat in het verleden is gebleken dat de directie van Feyenoord regelmatig onwaarheden verkondigt in de media, is er besloten die avond bij wijze van grote uitzondering geluidsopnamen te maken van dit hele gesprek. Om het gesprek natuurlijk te laten verlopen, zonder dat de sprekers een blad voor de mond zouden nemen hebben we de betrokken partijen, dus ook de FSV, hier niet van op de hoogte gebracht. Deze insteek sorteerde dan ook effect want tijdens deze avond heeft de directie en RvC vele dingen bevestigd én duidelijk gemaakt aan de Varkenoordgroep en de FSV. Het was dan ook tijdens dit gesprek dat Mark Koevermans aangaf dat hij participant is in Talentpool II. Hieronder een uitsnede van het geluidsfragment waarin op de achtergrond duidelijk de volgende dialoog te horen is:


Mark Koevermans over deelname in Talentpool 2 by Varkenoordgroep

Varkenoordgroep: in wat zit jij nou? Talentpool 2? ja toch?
Koevermans: mhuhuh
Varkenoordgroep: ja maar Mark, jij zit toch in Talentpool 2 he?
Koevermans: Ja, samen met een goede vriend van mij.

In een ander medium staat beschreven dat Feyenoord en Toyota met elkaar een goede deal hadden die Feyenoord geen geld heeft gekost. In het bijgevoegde document die wij hebben gekregen uit de club is duidelijk te lezen dat de Toyota-deal Feyenoord 200.000 euro zal kosten door sponsorderving c.q. gemiste inkomsten. Zoals beschreven in een uitgebreid en gedetailleerd verhaal heeft Opel hier een groot bedrag tegenover gezet dat bedoeld was voor de jeugdopleiding. De jeugdopleiding heeft tot op de dag van vandaag geen stuiver gezien van dit beloofde geld. Zowel het geld van deze Opel-deal als het geld van de Sponsor Vriendenloterij is allemaal verdwenen binnen de club. Bij elkaar gaat om een bedrag van meer dan een miljoen euro wat niet op de plaats van bestemming is gekomen. Dit zijn geen ridicule verhalen, maar keiharde feiten.

Waar Feyenoord er momenteel alles aan doet om de FSV & Varkenoordgroep volledige buitenspel te zetten en te betichten van leugens en het voeren van een hetze, is het juist ditzelfde Feyenoord dat deze methodieken hanteert om hun eigen straatje schoon te vegen. De directie en RvC van Feyenoord loopt hiermee bewust voorbij aan de feiten om zichzelf veilig te stellen van hun baan. Hoe vaak zij ook zullen roepen en claimen dat het allemaal leugens zijn, alles wat de Varkenoordgroep gepubliceerd hebben is de keiharde waarheid onderbouwd met officiële documenten zoals er al zo vele de afgelopen weken zijn gepubliceerd. Als laatste lazen we nog de bijzin: “Op internet trekken mensen vaak verkeerde conclusies op basis van suggestieve verhalen”… luister, lees en beslis zelf of alle verhalen van de Varkenoordgroep belachelijk zijn geweest.

Nog een kleine kanttekening:

Aanstaande zondag staan er vanaf 9:30 een paar supporters in de buurt van de autopoort (voor het Maasgebouw) die Stadionfakkels verkopen. Voor € 6,- per stuk zijn er een kleine 400 fakkels beschikbaar… Eerste training: Feyenoord stijl!

Lees meer over
LN
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties