KNVB haalt zich woede van Meppel op de hals

KNVB haalt zich woede van Meppel op de hals

Burgemeester Westmaas van Meppel voelt zich geschoffeerd door de Koninklijke Nederlandse Voetbal Bond. “Ik moest vandaag van journalisten horen dat de KNVB heeft besloten om de bekerfinale tussen de B-junioren van Ajax en Feyenoord zaterdag niet in Meppel te laten spelen.

Terwijl we als gemeente, clubs en politie maandag nog hadden afgesproken om mogelijke risico’s van de verwachte supporters toeloop naar sportpark Ezinge te beperken door de wedstrijd niet ‘s avonds, maar op zaterdagmorgen te laten spelen. De voetbalbond zou hierover dinsdag uitsluitsel geven.

Afspraak was verder dat de gemeente dit eerst zou horen en daarna de media. Dat is dus niet gebeurd. Dat kun je arrogant noemen. De bond trekt zich er kennelijk niets van aan dat hier in Meppel al veel werk is verzet om deze wedstrijd hier mogelijk te maken. De maatschappelijke kosten worden door de samenleving gedragen, maar de voetbalbond beslist doodleuk en zonder enige terugkoppeling om er dan helemaal maar een streep door te zetten. Ik vraag me af of ik de rekening van dit wangedrag door de KNVB bij hen kan indienen. Maar een stevig excuus is wel het minste”, aldus Westmaas.

Lees meer over
O/17
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties