Boze Van den Herik: 'Ik ga alsnog in Hoger Beroep'

Boze Van den Herik: 'Ik ga alsnog in Hoger Beroep'

Met een uitspraak van de Rechtbank van Rotterdam inzake een langlopend financieel conflict tussen Feyenoord en Jorien van den Herik, leken de club en de oud-voorzitter deze week definitief van elkaar verlost. Maar nu heeft Jorien van den Herik alsnog besloten in Hoger Beroep te gaan tegen deze uitspraak. Dat meldde hij vrijdagavond in het programma Voetbal International op RTL7.

Directe aanleiding voor zijn beslissing is de, in zijn ogen, ‘onjuiste en ongepaste’ berichtgeving van Feyenoord over het vonnis. ‘Ik kan uit de berichtgeving op de officiële Feyenoord site geen andere conclusie trekken dan dat de clubleiding nog steeds wil blijven strijden over wie er nu gelijk heeft gehad in een aantal zaken.’

‘Dat zou op zich niet zo’n probleem zijn als dit niet in het openbaar gebeurde’, vervolgt Van den Herik. ‘Maar bij herhaling wordt er in het openbaar indirect dan wel direct negatief naar perioden van mijn voorzitterschap verwezen. Dat is voor mij aanleiding om Hoger Beroep aan te tekenen’, zei de oud-voorzitter in een reactie.

Het conflict tussen Jorien van den Herik en Feyenoord draait om de rente over de door hem voorgeschoten kosten die de oud-voorzitter zes jaar lang maakte bij het juridisch verdedigen van zichzelf en de club in de zogenaamde FIOD-zaak. Het betreft een bedrag van circa 300.000 euro. Eerder werd deze vordering al in een tussenvonnis afgewezen, wegens onvoldoende bewijs. Van den Herik leek zich daarbij te hebben neergelegd, maar is naar aanleiding van de berichtgeving door Feyenoord nu van gedachten veranderd.

Eerder deze week kreeg de oud-voorzitter al een bedrag van 43.000 euro toegewezen door de Rechtbank van Rotterdam. Dat was een vergoeding voor de misgelopen rente over de drie jaar die Feyenoord eenzijdig had bepaald om een deel van de juridische kosten terug te betalen.

Lees meer over
Jorien van den Herik
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties