Feyenoord O/19 rekent af met Sparta Rotterdam A1

Feyenoord/Excelsior onder 19 heeft woensdagavond het inhaalduel met Sparta Rotterdam A1 met 0-2 gewonnen. De ploeg van trainer Jean-Paul van Gastel kwam al vroeg op voorsprong via een treffer van Mick van Buren, waarna in de blessuretijd van de tweede helft Tim Schoonheijm met een wonderschoon doelpunt aan alle twijfels een einde maakte.

Van Gastel besteedde in de voorbereiding op de stadsderby de nodige aandacht aan het vroeg druk zetten op de defensie van de tegenstander en dat betaalde zich direct uit. Na acht minuten joeg Schoonheijm een verdediger van de Spangenaren op, veroverde de bal en legde die met een kapbeweging af op Van Buren. Die twijfelde geen moment en rondde direct af: 0-1.

Na de snelle voorsprong trok Feyenoord/Excelsior onder 19 de wedstrijd naar zich toe, al kwam het in aanvallend opzicht niet verder dan enkele schoten. Vlak voor rust veranderde het spelbeeld en werd Sparta met name via dode spelmomenten gevaarlijk. ‘In die fase wankelden we enigszins’, zei Van Gastel. ‘Sparta kreeg een levensgrote kans, maar raakte de lat. We mochten van geluk spreken dat we met 0-1 de rust in gingen.’

In de tweede helft controleerde de ploeg van Van Gastel de wedstrijd volledig en kwam het ondanks een offensief van Sparta geen moment in de problemen. Feyenoord/Excelsior onder 19 creëerde zelf wel enkele kansen, maar besliste het duel pas definitief toen de blessuretijd al was aangebroken. Van Buren zette met een steekpass Schoonheijm alleen voor de keeper, waarna de buitenspeler de Sparta-doelman met een bekeken stiftbal het nakijken gaf.

Met de overwinning heeft Feyenoord/Excelsior onder 19 goede zaken gedaan wat betreft de ranglijst. De ploeg van Van Gastel is opgeklommen naar de derde plaats en verkleinde de achterstand op nummer twee Sparta tot slechts één punt. De Spangenaren hebben bovendien twee duels meer gespeeld. Aanstaande zaterdag is in Amsterdam koploper Ajax A1 de tegenstander. De achterstand op de Amsterdammers bedraagt met nog zeven duels te gaan tien punten. ‘Als we nog iets willen, zullen we die wedstrijd dus moeten winnen’, besloot Van Gastel.

Sparta Rotterdam A1 – Feyenoord/Excelsior O/19 0-2
8’ 0-1 Van Buren
90’ 0-2 Schoonheijm

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/19: Ossweijer; Kruithof, Smith, M. Steenvoorden, De Vries; Morais, Van den Engel (65’ Bouwmeester), Rashid; Schoonheijm, Van Buren en Velder (46’Berkvens).