Getuigen gebeurtenissen rond duel met NAC gezocht

Getuigen gebeurtenissen rond duel met NAC gezocht

Feyenoord – NAC is al jarenlang een wedstrijd met zeer beperkt risico. Immers reizen de laatste jaren nog slechts enkele honderden NAC-supporters per verplichte buscombi naar Rotterdam, alwaar ze plaats nemen op het volledig afgeschermde vak GG.

Toch achtte ‘men’ het zondag jl. noodzakelijk een massale politiemacht -inclusief helicopter (!) en een extra foto- en videoteam- op te laten draven. De dienstdoende agenten zelf waren op hun beurt weer van mening zich zo provocerend en agressief mogelijk op te stellen om maar zo veel mogelijk supporters uit de tent te lokken, voor futiliteiten te kunnen arresteren en hierbij onnodig veel geweld te gebruiken.

FRL heeft op haar website onderstaande oproep met betrekking tot twee schandalige incidenten geplaatst:

Getuigenoproep
Het was een rare dag gisteren. Immens veel en overbodige ME aanwezig, die zwaar opgefokt waren. Dit resulteerde in een tweetal ernstige situaties. Bent u hiervan getuige geweest? Reageer dan op het onderstaande e-mailadres. Mocht u getuige zijn geweest van een ander absurd voorval, zoals de supporter die werd gearresteerd, omdat hij een foto wilde maken of de jongen die net een meter buiten Varkenoord met een beker bier liep en direct hardhandig werd meegenomen, wilt u ook dan reageren?

Voor de eerste zaak zoeken we dringend getuigen
In de rust werd er door een vrouw van de catering ter hoogte van Vak Z, de woede op haar hals gehaald bij enkele fans, omdat deze vrouw het nodig vond om te schelden, met o.a. ‘kutkakkerlakken, kankerkakkerlakken, kutvolk, etc.’ Deze vrouw werd vriendelijk doch dringend verzocht om te vertrekken, waarna er na enkele seconden politie verscheen, die direct begon met hardhandig optreden. Hierbij werd een 17-jarige jongen dusdanig mishandeld, dat hij er heel veel last van heeft: opgezwollen gezicht, schrammen, blauwe plekken en zware oogklachten i.v.m. het dragen van lenzen. De jongen werd door een agent met wapenstok, dwars onder zijn keel omhoog gehouden en ondertussen door een andere agent met pepperspray bespoten. De jongen hield zijn handen omhoog en vroeg of de agenten in kwestie wilden stoppen, aangezien hij niks had misdaan. Zijn vader, een 52-jarige man, werd erop geattendeerd dat zijn zoon in deze situatie zat, waarop deze man die kant op liep en zei dat dit zijn zoon was. Op dat moment draaide een agent zich om en sloeg de man met een knuppel op zijn hoofd, pakte zijn arm beet en draaide deze om, terwijl de man pepperspray in zijn gezicht gespoten kreeg. De zoon in kwestie begon wild om zich heen te grijpen, om bij zijn vader te komen, welke bewusteloos op de grond lag.

Dit alles was de politie nog niet genoeg, waarna twee vrouwen in het gezicht werden gespoten met pepperspray. Nadat deze vrouwen werd gevraagd om een getuigenverklaring af te leggen, waaraan zij uiteraard wilden meewerken, werden zij zonder reden opgesloten. Eén van de vrouwen werd diezelfde avond pas om 19:30 vrijgelaten en de andere vrouw zelfs pas de volgende dag om 18:00. Dit omdat de vrouw van de catering, oftewel de aanstichtster van dit alles, een valse verklaring heeft afgegeven. Zij beweert namelijk bij de keel te zijn gegrepen, terwijl dit absoluut niet is gebeurd.

De situatie is nu als volgt; de 17-jarige jongen zit, samen met een andere betrokkene, nog steeds vast. Wij vragen namens hen om zo snel mogelijk contact op te nemen via getuigengezocht@live.nl. Ook vragen wij ieder ander die iets heeft meegekregen van dit voorval, zijn/haar verklaring, met daarin zijn/haar waarneming, op te sturen. Uiteraard is beeldmateriaal ook meer dan welkom.

Het moet nu een keer afgelopen zijn met het hardhandig, maar vooral onnodig optreden van de politie. Help ons in de strijd tegen betutteling!

Met rood-witte groet en alvast bedankt,

Een mede-supporter

Nogmaals het e-mailadres; getuigengezocht@live.nl

Lees meer over
nac ME
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties