Slot: "Heel jammer dat daar geen mensen zitten"

Slot: "Heel jammer dat daar geen mensen zitten"

Het is de seizoenafsluiter in De Kuip. De wedstrijd tussen Feyenoord en Excelsior. De waarschijnlijke laatste keer van meerdere spelers, maar vandaag staat vooral in het teken van Arne Slot. De trainer bracht geweldig voetbal terug naar Rotterdam, toverde een glimlach op het gezicht van de mensen in Rotterdam en omstreken, behaalde de eerste Europese finale sinds 2002 en won twee prijzen. Nu is het tijd voor de volgende stap. Slot vertrekt naar Liverpool FC.

"Ik vind het een heel mooi spandoek, maar ook heel jammer dat daar geen mensen zitten", begint Slot tegenover ESPN. "Een volle Kuip is met niks te vergelijken. Maar in mijn herinnering kan ik twee wedstrijden erbij halen dat die vakken ook leeg waren, voor die uitslagen zou ik vandaag tekenen. Soms hebben de spandoeken een iets te dikke kop, maar ik vind deze goed gelukt!"

De afgelopen dagen nam Slot afscheid van de mensen binnen Feyenoord. "Je krijgt veel berichtjes, mailtjes en mensen die iets persoonlijks tegen je willen zeggen. Gister namen de spelers voor mijn gevoel al min of meer afscheid. Ik snap dat we vandaag moeten voetballen, maar ze zeiden allerlei mooie dingen. Ik vind het altijd het mooiste als ze iets zeggen over mij als mens. Tuurlijk is het ook leuk als ze zeggen veel te hebben geleerd, maar als daarna nog iets menselijks komt, vind ik dat het allermooiste."

Slot verwacht niet dat zijn afscheid invloed zal hebben op het resultaat tegen Excelsior. "De aanloop tot nu toe is hetzelfde, maar je hebt wel constant mensen die zeggen dat het de laatste is of mij nog even willen bedanken. Waar normaal gewoon de volle focus op de wedstrijd ligt, gaat het richting mij wel veel over het afscheid."

Quinten Timber
Mats Wieffer en Quilindschy Hartman kunnen beiden niet in actie komen voor het Nederlands elftal door blessures. Nu is ook Timber afwezig bij Feyenoord, maar hij hoeft volgens Slot niet te vrezen voor zijn EK. "Dat denk ik niet, maar ik heb al heel vaak gezegd dat de laatste dagen van een revalidatieproces anders kunnen lopen. Normaal gesproken verwacht Quinten dat hij volgende week aanwezig kan zijn bij de eerste training en die hopelijk ook gewoon mee kan maken op het veld."

Lees meer over
Arne Slot
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties