''De kans was groot geweest dat ik naar Chelsea zou zijn gegaan''

''De kans was groot geweest dat ik naar Chelsea zou zijn gegaan''

Quilindschy Hartman stond op het punt om een miljoenentransfer te maken naar Chelsea FC. De Engelsen hebben zich de afgelopen maanden meerdere malen gemeld bij Feyenoord en de verdediger om een overstap te bespreken. Uiteindelijk heeft een zware knieblessure ervoor gezorgd dat Hartman nog minimaal een seizoen actief blijft in De Kuip.

"Ik denk dat ze me nu niet willen hebben, maar ze wilden me wel heel graag", bevestigt Hartman de interesse van de Engelse topclub in gesprek met ESPN. "Het is eigenlijk in de winter al begonnen. Afgelopen winterstop hebben ze gesproken met Feyenoord, maar op dat moment wilde ik het niet. Ik was net doorgebroken en begon net alles te spelen. Het EK wat eraan kwam, dus er was geen sprake van een transfer. Vanuit Feyenoord was ook duidelijk: vanaf de zomer staan we er voor open, maar nu totaal niet."

Chelsea FC wilde doorpakken en een zomerse transfer realiseren. "De laatste maanden is de interesse weer teruggekomen. Ze wilden me heel graag hebben en ik stond er ook zeker voor open. Helaas is het anders gelopen. Tegelijkertijd: ik blijf lekker bij Feyenoord, dat vind ik ook prima. Ik denk dat de kans groot was geweest dat ik naar Chelsea zou zijn gegaan. Of ik nog iets gehoord heb van ze? Ja, ze hebben me veel sterkte gewenst en dat de interesse niet stopt."

De vraag is of Chelsea wel een goede vervolgstap is voor een talentvolle speler. ''Ik snap dat mensen dat zeggen. Het is een club met heel veel jonge spelers, met een bepaald plan voor de komende jaren hoe ze dat willen aanpakken. Ik snap wel voor iemand die daarbuiten staat dat je het zo ziet, omdat ze makkelijk nieuwe spelers kopen. Tergelijktijd denk ik als jij heel goed speelt dan ga je daar ook spelen.'' Hartman heeft bij Feyenoord een contract dat loopt tot medio 2026 en een geschatte transferwaarde van meer dan twintig miljoen euro.

Lees meer over
Quilindschy Hartman
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties