Wieffer heeft begrip voor keuze Koeman: ''Persoonlijk uitgelegd''

Wieffer heeft begrip voor keuze Koeman: ''Persoonlijk uitgelegd''

Mats Wieffer is niet opgenomen in de voorlopige selectie van het Nederlands Elftal. De middenvelder van Feyenoord is geblesseerd en is niet op tijd fit voor de eerste wedstrijd van het EK in Duitsland. Quilindschy Hartman vertelt in Goedemorgen Eredivisie dat Wieffer begrip heeft voor de keuze van bondscoach Ronald Koeman.

"We hebben het natuurlijk over het Nederlands Elftal gehad," begint Hartman. "De trainer heeft duidelijk uitgelegd dat Wieffer de eerste wedstrijd niet gaat halen. Koeman heeft het hem persoonlijk uitgelegd. Wat zijn reactie was? Balen, maar Mats begrijpt het ook. Als hij de eerste wedstrijd wel had gehaald, dan had Wieffer er gewoon bijgezeten. Als je niet topfit bent tijdens een toernooi, snap ik de keuze van Koeman wel. Helaas voor Mats is hij niet fit."

Vriendschap
Hartman beantwoordt verder in het praatprogramma vragen over de vriendschappelijke band die is ontstaan met Wieffer. De twee gaan ook privé goed met elkaar om. "Mats en ik zijn in heel veel dingen tegenovergesteld. We kunnen allebei lachen en respecteren hoe de ander is. Wij zijn tegenovergesteld in kledingkeuze, muziek en heel veel dingen. Het past goed bij elkaar. Mats heeft een bepaalde humor die goed bij mij past. We zijn ook samen tegelijk bij Feyenoord gekomen. Hij kwam van Excelsior, ik uit de jeugd."

"We reden ook samen naar de club. In het begin speelden we allebei niet, dus dan konden we samen zeuren waarom het zo lang duurt. Nee, dat hebben we niet tegen de trainer gezegd. Alleen tegen elkaar," lacht Hartman. "We kwamen in dezelfde periode in het team en hebben zelfs samen een interland mogen spelen. We zijn echt vrienden geworden, dat zie je niet vaak in voetbal. Jongens komen en gaan. Vandaag is de laatste dag, dus wie weet hoe de samenstelling eruitziet als we weer beginnen. Mats is wel iemand die ik denk ik wel heel mijn leven zal spreken."

Lees meer over
Mats Wieffer Quilindschy Hartman
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties