Winst Feyenoord onder 19 op De Graafschap A1

Feyenoord/Excelsior onder 19 heeft zaterdag drie punten overgehouden aan het duel met De Graafschap A1. Op Varkenoord werd het 2-1. Onder 18 won in blessuretijd met 4-3 van FC Dordrecht A1. Voor Onder 17 was er winst in het thuisduel met RBC Roosendaal B1. Op bezoek in Breda kwam Onder 15 niet verder dan een 0-0 gelijkspel met NAC Breda C1. Onder 14 trok in een spectaculair duel met PSV C2 aan het kortste eind en verloor met 5-4. Onder 17 verloor vrijdagavond al van de leeftijdsgenoten van Ajax.

ONDER 19 VERSLAAT DE GRAAFSCHAP A1

Het voetbal van O/19 was in de eerste helft niet van een bijzonder hoog niveau. De ploeg van trainer Van Gastel trof in De Graafschap een stugge ploeg, die er alles aan deed om het Feyenoord/Excelsior zo lastig mogelijk te maken. Na een kwartier vond O/19 toch een gaatje in de defensie van de bezoekers. Een voorzet werd door Osama Rashid doorgekopt en binnen gewerkt door Manu.

Nog voor de pauze leverde het spel van Feyenoord/Excelsior, dat zich kenmerkte door strijd en vechtlust, een tweede treffer op. De doelman van De Graafschap had nog wel een antwoord op een schot van Mick van Buren, maar op de rebound van Manu was de keeper kansloos.

O/19 kreeg in de eerste helft nog de nodige goede kansen en appelleerde na een overtreding in het strafschopgebied voor een penalty, maar die werd niet toegekend. Defensief hadden de Rotterdammers geen enkele moeite met De Graafschap, dat zich zelden met aanvallende bedoelingen op de helft van Feyenoord/Excelsior liet zien.

Na ruim een uur spelen was het een spaarzame mogelijkheid die De Graafschap toch een treffer opleverde. Een voorzet kon door de verdediging van O/19 niet goed worden weggewerkt en belandde voor de voeten van een Doetinchemmer, die de bal vanaf zestien meter raak schoot. Daarna werd het weliswaar wat drukker voor de neus van doelman Niels Konijnenburg, maar tot serieus gevaar leidde dat niet.

‘Ik ben tevreden met deze verdiende overwinning’, reageerde Van Gastel op de zege. ‘Ons voetbal was vandaag niet goed, maar dat heb je wel eens. Het was goed om te zien dat we in plaats van met goed voetbal ook door te vechten en te strijden kunnen winnen.’

Feyenoord/Excelsior O/19 – De Graafschap A1 2-1

14’ 1-0 Manu
44’ 2-0 Manu
66’ 2-1

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/19: Konijnenburg; Kruithof, Smith, Van Huijgevoort, Van den Engel; Jansen (76’ El Harouchi), Rashid, Bouwmeester; Schoonheijm (67’ Toorenburg), Van Buren (85’ Velder) en Manu (88’ Wijmer).

ONDER 18 WINT IN BLESSURETIJD VAN FC DORDRECHT

Feyenoord/Excelsior onder 18 staat na vier competitieduels nog altijd ongeslagen aan kop van de ranglijst. Zaterdag werd op eigen veld FC Dordrecht A1 met 4-3 verslagen. De overwinning kwam tot stand in de blessuretijd, toen Julien Agatowski een strafschop benutte.

‘Het was een spannend duel’, vond trainer Jan Gösgens. ‘Zeker op basis van de eerste helft is het terecht dat wij deze wedstrijd hebben gewonnen. Als we voor rust meer afstand van Dordrecht hadden genomen, hadden we überhaupt niet in de problemen gekomen. Al met al overheerst de tevredenheid.’

O/18 begon sterk aan het duel en was vanaf het begin de bovenliggende partij. Na twaalf minuten resulteerde dat in een voorsprong. Jon-Joost Cornelissens werkte na een individuele actie de bal achter de doelman van de bezoekers. Twintig minuten later werd het 2-0, toen Joey van der Velden uit een hoekschop scoorde.

Omdat de Rotterdammers vervolgens verzuimden de score uit te bouwen, werd het na zeventig minuten spelen ineens weer spannend voor O/18, omdat de bezoekers uit een corner terug kwamen tot 2-1. De derde treffer voor Feyenoord/Excelsior, van Johnny Triel, kon maar voor even een einde maken aan de onzekerheid, want vijf minuten later werd het na een raak afstandschot van Dordrecht 2-3.

Vijf minuten voor tijd leek Dordrecht een punt mee te nemen uit Rotterdam. Een slim genomen vrije trap werd langs de muur gespeeld, voor gegeven en achter doelman Bryan Struis in het doel geschoten. Nadat Joshua Steenvoorden in het strafschopgebied werd neergelegd, kreeg O/18 in de derde minuut van de blessuretijd de kans alsnog de winst te pakken. Agatowski bleef koel en benutte de strafschop.

Feyenoord/Excelsior O/18 – FC Dordrecht A1 4-3
12’ 1-0 Cornelissens 85’ 3-3
32’ 2-0 Van der Velden 93’ 4-3 Agatowski
71’ 2-1
75’ 3-1 Triel
80’ 3-2

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/18: Struis; Y. van Deelen, Van Oosten (80’ Scholman), Blokland, J. van Deelen; Agatowski, Van der Velden (68’ Samsey), Steenvoorden; Cornelissens, Blij (70’ Triel) en Berkvens (65’ Geluk).

TWEEDE COMPETITIEZEGE VOOR ONDER 16 TEGEN RBC ROOSENDAAL B1

Feyenoord/Excelsior onder 16 heeft zaterdag op eigen veld RBC Roosendaal B1 met 2-1 verslagen. Na een gelijkopgaande eerste helft, pakte de ploeg van trainer Gaston Taument in de tweede helft het initiatief. Doelpunten van Vincent Janssen en Brandon Robinsson brachten O/16 uiteindelijk de zege.

De eerste tien minuten van het duel verliepen rommelig op Varkenoord. Dat Taument al na tien minuten Jeff Hardeveld, die aan een ongelukkige val een rugblessure overhield, moest wisselen was een tegenslag voor O/16. Toch probeerden de Rotterdammers daarna meer tot voetballen te komen en daar slaagden ze aardig in. Het goede positiespel leidde echter niet tot treffers.

Waar O/16 in de voorgaande wedstrijden zichzelf bij het uitblijven van goals nog wel eens voorbij liep, bleven de mannen van Taument dit keer rustig op hun kans loeren. Kort na het begin van de tweede helft werden ze daarvoor beloond. Een pass van Rick Dekker bereikte Jesse Driebergen, die knap met zijn hoofd controleerde en met zijn voorzet Vincent Janssen in staat stelde de score te openen.

Nadat beide ploegen voor rust nog tamelijk gelijkwaardig aan elkaar waren, was daar in de tweede helft geen sprake meer van. Het voetbal van Feyenoord/Excelsior was beter en leidde tot kansen. Janssen zag een inzet op de lat eindigen en de rebound werd door Dion Kassels net naast geschoten.

Tien minuten voor het einde werd het alsnog 2-0. Brandon Robinson toucheerde een vrije trap van Jesse Driebergen met de hak van zijn schoen en veranderde de richting van de bal daarmee zodanig dat de doelman van RBC kansloos bleef. De tegentreffer in de blessuretijd deed O/16 geen pijn meer.

Taument roemde na afloop de instelling en het veldspel van zijn team. ‘Wat ik vandaag heb gezien stemt tot tevredenheid. Er is keihard gewerkt en regelmatig goed gevoetbald. Dat ik buiten Jeff Hardeveld niemand heb gewisseld zegt genoeg. Iedereen verdiende het om te blijven staan.’

Feyenoord/Excelsior O/16 – RBC Roosendaal B1 2-1

52’ 1-0 Janssen
71’ 2-0 Robinson
83’ 2-1

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/16: De Fockert; Van de Ruit; Cabral, Van Beek, Hardeveld (10’ Dorand); Dekker, Knoester, Kassels; Robinson, Janssen en Driebergen.

GELIJKSPEL ONDER 15 OP BEZOEK BIJ NAC BREDA C1

Het uitduel met NAC Breda C1 heeft voor Feyenoord/Excelsior onder 15 zaterdag een punt opgeleverd. Op bezoek in Breda kwamen de Rotterdammers niet verder dan een 0-0 gelijkspel. Dat was gezien het spel ook het maximale waarop de ploeg van trainer Joop Hiele aanspraak kon maken.

‘Het was een zeer matige wedstrijd, waarin we weinig kansen hebben gecreëerd en nooit echt gevaarlijk zijn geworden’, sprak Hiele na afloop duidelijk. ‘Een verklaring heb ik daar niet voor, maar feit is dat de afspraken die we met elkaar hebben gemaakt niet helemaal juist werden uitgevoerd.’

Het spel van O/15 was vanaf het begin van het duel vlak. Zonder zelf in erg grote problemen te komen, slaagden de Rotterdammers er niet in gevaarlijk te worden voor het doel van NAC Breda. Het lukte niet door de hechte defensie van de Bredanaars te komen en dat kwam vooral omdat een hoop van de Rotterdamse ideeën niet goed werden uitgevoerd.

Wel was Feyenoord/Excelsior een aantal maal dreigend met schoten van afstand. De doelman van de thuisploeg stond echter telkens klaar om de bal goed te keren. In de eerste helft moest ook Feyenoord-doelman Tim van der Linden reddend optreden bij een grote kans voor NAC Breda.

Ook in de tweede helft bleef het spel matig en bleven serieuze kansen voor O/15 uit. Opnieuw moest Van der Linden met een uiterste krachtsinspanning een tegentreffer voorkomen en ook nu ging hem dat goed af. Verse krachten Sem van der Pijl en Faris Hammouti konden het spel van de Rotterdammers halverwege het tweede helft ook geen impuls geven, waardoor het in Breda bij een doelpuntloze remise bleef.

NAC Breda C1 – Feyenoord/Excelsior O/15 0-0

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/15: Van der Linden; Koomen, Knoester, Yalamoglu, Ulusoy; De Vos, El Baad (56’ Van der Pijl), Da Silva (36’ James); Manusama (36’ Lubanzadio), Albertus en Proost (55’ Hammouti).

ONDER 14 TREKT AAN KORTSTE EIND IN DOELPUNTENFESTIJN

Feyenoord/Excelsior onder 14 heeft in de topper met PSV C2 de eerste nederlaag van het seizoen geleden. In Eindhoven werd het 5-4. Het team van trainer Rob Kurvers had veel kansen op de winst, maar trok in het doelpuntenfestijn aan het kortste eind, ondanks een comfortabele uitgangspositie in de eerste helft.

O/14 was in het begin van het duel wat onwennig en zoekende naar de juiste manier om PSV te bestrijden. Na een slordigheid in de verdediging van de Rotterdammers kwam de thuisploeg binnen het kwartier op 1-0. Het antwoord van Feyenoord/Excelsior liet niet lang op zich wachten. Vier minuten later was het via Marlon Slabbekoorn weer gelijk.

Slabbekoorn leidde daarmee een hattrick in, die hij in de tien daarop volgende minuten vervolmaakte. Eerst was hij na een goede aanval het eindstation en zette hij de 1-2 op het scorebord. Vlak daarna soleerde hij door de defensie van de Brabanders en rondde hij koel af: 1-3. O/14 was in die fase oppermachtig en had naar een grotere voorsprong kunnen uitlopen.

De comfortabele 1-3 voorsprong haalde de rust net niet: O/14 was opnieuw slordig in de verdediging en zag PSV tot 2-3 terugkomen. Vlak na de rust herstelde Francisco Bilendo de marge van twee treffers, door een terugspeelbal op de doelman van PSV te onderscheppen en goed af te maken.

Daarna leek bij een aantal spelers van Feyenoord/Excelsior de indruk te ontstaan dat de winst veilig was gesteld. De gemakzucht die dat met zich meebracht leidde de uiteindelijke verliespartij in. Doordat achterin een aantal keren niet scherp werd verdedigd kwam PSV terug tot 4-4 en was de thuisploeg acht minuten voor tijd zelfs in staat de winnende treffer te maken.

Teleurstelling overheerste na afloop bij Kurvers. ‘We hebben het volstrekt aan onszelf te wijten dat we een nederlaag hebben geleden. Nadat we op achterstand kwamen, speelden we zo goed dat we wel naar 1-6 hadden kunnen uitlopen. Dat in de tweede helft vervolgens de juiste mentaliteit bij een aantal spelers ontbrak is onacceptabel.’

PSV C2 – Feyenoord/Excelsior O/14 5-4
14’ 1-0 40’ 2-4 Bilendo
18’ 1-1 Slabbekoorn 43’ 3-4
24’ 1-2 Slabbekoorn 56’ 4-4
27’ 1-3 Slabbekoorn 62’ 5-4
35’ 2-3

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/14: Van Vliet; Kingsale, Eyongakpa, Sonha, Verdonk (45’ Absalem); Van Haaren (48’ Van der Meer), Slabbekoorn, Schuurman; Den Hoedt, Bilendo en Letterie (55’ Conraad).