Gerard Meijer: Teleurstelling (column)

Gerard Meijer: Teleurstelling (column)

Tja, jongelui, wat heet teleurstelling. We weten al maanden dat wij er nou niet bepaald goed voor staan. Toch wordt dat met de regelmaat van een klok, zowel op de TV als radio, door de pers behandeld. Om over de dagbladen maar niet te spreken. De negatieve werking van dit alles heeft op iedereen een inpact. Daar wordt niemand vrolijk van, ook de selectie niet. Maar ook op jullie, supporters, werkt dat door. En ik ben er van overtuigd dat alle hoop aan het vervliegen is bij jullie. Geloof mij, deze ouwe baas heeft er natuurlijk ook moeite mee. En ik ben wel wat gewend door de jaren heen. Maar het zijn heel vervelende teleurstellingen.

Kijk, als nou iedereen met zijn kop naar beneden gaat lopen en uiteindelijk alleen maar moppert en scheldt, daar worden wij nou ook niet wijzer van. Begrijpelijk allemaal. De feiten liegen er niet om. Dus voor velen een reden om hun ongenoegen te uiten. Helaas gaat dat vaak gepaard met groepsvorming. Er worden de meest afschuwelijke ziektes geroepen aan het adres van het bestuur. Wat dan weer vreemd is, want we hebben geen bestuur. Dat was in het verleden wel zo. Ik sprak daar een paar supporters over aan, kreeg ik als antwoord: ‘we moeten toch wat roepen.’ Ik begrijp het allemaal best want jullie willen ook je ei en je frustratie kwijt. Maar roep alsjeblieft niet van die nare ziektes, waar we op zijn tijd allemaal mee te maken krijgen. Weet je, je bereikt er zo weinig mee. De situatie zal niet snel veranderen, dus we moeten roeien met de riemen die we hebben Helaas. Dat geldt ook voor jullie.

Kom ik even terug op het regelmatig in beeld brengen van onze slechte situatie. Iedereen in Nederland weet ongeveer wel hoe wij er op staan. Ook al heb je geen verstand van voetbal. Al deze berichtgeving werkt alleen nog negatiever door en daar is niemand mee gediend.

Boys en girls, we hebben geen slecht team. Alleen een jonge ploeg en die hebben zoveel tijd voor zichzelf nodig, zodat er vanuit de groep geen speler opstaat die het elftal aan de hand neemt. Alleen als Tomasson speelt heb je een gedreven en fanatieke speler die respect afdwingt en waar naar geluisterd wordt. Eenieder rond het team is optimaal bezig om ze beter te laten functioneren. De trainer en assistent kunnen er alles aan doen, maar op het veld moet het gebeuren. Het blijkt dat dit nog niet meevalt. Terug naar de supporter. Nogmaals, het is begrijpelijk, die onvrede en protesten. Maar jongens, probeer je te beheersen en bedenk dat niemand dit wil. Wij willen allemaal beter.

Blijf daarom vooral áchter het team staan, want jullie steun hebben deze jonge jongens nodig!

Als altijd,

You’ll Never Walk Allone

Gerard Meijer.

Lees meer over
Gerard Meijer
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties