Feyenoord kan weer cashen door transfer Fred

Feyenoord kan weer cashen door transfer Fred

Het nieuws klonk bij Feyenoord als muziek in de oren. Fred keert terug naar Europa en gaat spelen voor SSC Napoli. De kassabel rinkelt eindelijk weer eens in Rotterdam-Zuid.

De 26-jarige aanvaller was vier jaar actief voor Olympique Lyon, maar besloot vorig jaar terug te keren naar zijn vaderland. Bij Fluminense deed de negenvoudig Braziliaans international het uitstekend. Bij Napoli vielen de prestaties van Frederico Chaves Guedes, zoals zijn volledige naam luidt, ook in het oog. Vandaag zette Fred een handtekening onder een driejarige verbintenis.

Naar verluidt zouden de Zuid-Italianen een bedrag van 7 miljoen euro betalen. Daardoor kan Feyenoord weer een leuk bedrag tegemoet zien. Hij speelde zelf nooit voor Feyenoord, maar is afkomstig uit de jeugdopleiding van Américo Mineiro, destijds een satellietclub van de Rotterdammers. Ze bedongen zelfs de volledige transferrechten op hem.

De keuzeheren in De Kuip zagen het echter niet in Fred zitten en ruilde hem voor 90 procent van de transferrechten in en kreeg daarvoor zijn landgenoot Gerson Magraõ terug. Die kon nooit een pot breken in de Maasstad.

Bij de transfer van Fred van Cruziero naar Lyon kreeg Feyenoord al ruim een miljoen euro van de transfersom. Nu kan Feyenoord weer een leuk bedrag tegemoet zien. Hoeveel is nog onduidelijk.

Lees meer over
Napoli
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties