Kuyt: 'Arjen erg belangrijk voor ons'

Kuyt: 'Arjen erg belangrijk voor ons'

Volgens Dirk Kuyt, die tegen Hongarije plaats maakte voor Arjen Robben, was de hele ploeg aangeslagen door de blessure van snelle aanvaller. ,,We hebben met z’n allen hard gewerkt om fit te raken voor het WK. Als zoiets dan vlak voor tijd gebeurt met één van ons, is dat voor iedereen teleurstellend. Hij is belangrijk voor dit team."

Kuyt zegt niet ineens anders te trainen, nu zijn directe concurrent op de rechterkant tijdelijk buitenspel staat. ,,Er verandert niets. Ik voel me heel goed, had een goede stage in Seefeld en heb de oefenduels op behoorlijk goed niveau afgewerkt."

Ook nu zijn kansen zijn toegenomen te starten tegen Denemarken, focust Kuyt zich niet anders. ,,Ook als was Arjen fit geweest, wilde ik zo fit mogelijk aan de start verschijnen. En klaar zijn als de bondscoach me nodig heeft. Je moet ervan uitgaan dat je gewoon gaat spelen. Die instelling moet iedereen in dit team hebben."

Plezier
De sfeer bij Oranje vindt Kuyt prima. ,,We lachen, maar we werken ook heel hard. Dat is een goede mix. Als je plezier hebt, ga je ook beter voetballen. In trainingen en wedstrijden zie je een heel fris Nederlands elftal, dat het – denk ik – een heel eind kan schoppen op dit WK."

Nu er weer goed nieuws is over de geblesseerde Robben, straalt dat volgens Kuyt ook weer af op het team. ,,Niemand van het team of de staf heeft de hoop op het meespelen van Robben meteen opgegeven. Tegenwoordig heb je medische methodes, waardoor je sneller herstelt. Ik hoop echt van ganser harte dat hij zo snel mogelijk terug is. Want voor het team is dat gewoon heel belangrijk. We hebben zo’n goeie groep, die op dit moment goed voetbal speelt. Daarom hebben we iedereen nodig. Zeker een bepalende speler als Arjen. Ik hoop dat wat gebeurt is, uiteindelijk iedereen sterker maakt. En zeker Arjen."

Lees meer over
Kuyt Robben
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties