Cole Bassett

Cole Bassett is geboren op 28 juli 2001 in de Verenigde Staten. De middenvelder heeft een lengte van 180 cm en speelde 71 wedstrijden in de MLS voordat hij de overstap naar Feyenoord maakte. De Rotterdammers hebben op 14 januari 2022 een akkoord weten te bereiken met Colorado Rapids over een huur met optie tot koop.

Bassett heeft bewust voor Feyenoord gekozen. Benfica werd eerder afgewezen door de Amerikaan. De scouting volgt de middenvelder al sinds de zomer van 2021 en zijn onder de indruk geraakt. Dankzij goede contacten van trainer Arne Slot was een overstap zo gemaakt. De in Littleton geboren Bassett heeft begin 2022 een marktwaarde van ruim zes miljoen euro.

Rugnummer 19

Feyenoord heeft op 20 januari 2022 de huurtransfer van Cole Bassett definitief rond gemaakt. De Amerikaan tekende na een medische keuring voor anderhalf seizoen in De Kuip. De koopoptie bedraagt een bedrag van 1.5 miljoen euro. Tijdens zijn presentatie vergeleek Bassett zichzelf met Guus Til. ''Ik hou er natuurlijk van om te scoren. Mijn speelwijze mag je vergelijken met de manier waarop Guus Til speelt. Ik ben aanvallend ingesteld en ik kom graag voor de goal om te scoren, maar ik kan het team ook energie brengen. Ik heb een groot loopvermogen met een hoge intensiteit. Dat zijn de kwaliteiten waardoor ik hier veel hoop te scoren.''

Cole Bassett Nieuws

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties