Bassett over zijn tijd in Nederland: ''Hopelijk kan ik er ooit terugkeren''

Bassett over zijn tijd in Nederland: ''Hopelijk kan ik er ooit terugkeren''

Het avontuur van Cole Bassett in Europa is alles behalve verlopen zoals hij gehoopt had. Na minder dan een jaar keert hij alweer terug naar Amerika omdat zowel zijn tijd bij Feyenoord als Fortuna Sittard geen succes bleken te zijn. De eenmalig international van Team USA kijkt terug op zijn korte tijd in Nederland.

"Het was niet het gemakkelijkste om mee te maken, maar dat is voetbal", aldus Bassett tegen Burgundy Wave, die ook nog aangeeft dat het ontslag van trainer Sjors Ultee bij Fortuna Sittard niet bepaald gelegen kwam voor hem. "Die trainer maakte zich hard voor een basisplaats voor mij. Toen dat eindelijk gelukt was werd hij na drie dagen ontslagen, dat was heel teleurstellend. Het was pech dat ik me zoveel moest aanpassen op een plek waar ik dacht altijd te zullen spelen. Het was een ongelukkige overstap. We wisten niet zoveel over de club als dat we dachten."

Bassett kan niet helemaal open zijn over wat er allemaal met hem gebeurd is bij die club. "Mensen die niet weten hoe het er achter de schermen werkt zullen niet snappen hoe het daar is. Het is nu verleden tijd en ik wil niet zo veel terugkijken op mijn periode bij Sittard dat het mijn carrière aan zou kunnen tasten." Toch sluit hij een terugkeer naar Nederland niet uit. "Ik ben echt blij dat ik daar naartoe ben gegaan. Hopelijk kan ik er ooit terugkeren, of dat nou over een paar jaar of al snel weer is."

Lees meer over
Cole Bassett
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties