Officieel: Bassett naar Fortuna Sittard

Officieel: Bassett naar Fortuna Sittard

Cole Bassett speelt de rest van het seizoen voor Fortuna Sittard. De 21-jarige middenvelder kan daardoor ervaring opdoen in de Eredivisie en wekelijks aan spelen toekomen. Met de komst van onder meer Sebastian Szymański werd de kans op speelminuten steeds kleiner voor de Amerikaan.

''Ik ben blij om ook komend seizoen in de Eredivisie te spelen'', zegt Bassett. ''Het is een prachtige kans om komend seizoen minuten te mogen maken in het geel-groen van Fortuna Sittard. Ik kijk ernaar uit om met doelpunten een bijdrage te kunnen leveren aan de sportieve prestaties van deze club.''

Feyenoord, Fortuna Sittard en Colorado Rapids hebben onderling een constructie gevonden waardoor doorverhuur mogelijk werd. Bassett werd door de Rotterdammers sinds januari van dit jaar gehuurd van de club uit de MLS en Feyenoord behoudt naar verluidt de optie om de middenvelder aan het einde van dit seizoen definitief over te nemen.

Bassett kwam vorig seizoen tot zeven Eredivisieduels voor Feyenoord. De 1-voudig Amerikaans international was afgelopen zondag in de met 2-5 gewonnen openingswedstrijd tegen Vitesse nog invaller. Fortuna Sittard neemt het morgenmiddag op tegen FC Twente, al lijkt de kans klein dat Bassett in die wedstrijd al minuten kan maken.

Lees meer over
Cole Bassett
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties