Colorado Rapids kan Bassett in de winter terughalen naar Amerika

Colorado Rapids kan Bassett in de winter terughalen naar Amerika

Cole Bassett zit bij Fortuna Sittard voornamelijk op de bank. De huurling van Feyenoord komt amper aan speelminuten toe bij de huidige nummer tien van de Eredivisie. Technisch manager Sjoerd Ars heeft nog altijd veel vertrouwen in de kwaliteiten van de 21-jarige aanvallende middenvelder.

''Tot op heden is het er nog niet helemaal uitgekomen'', begint Ars in de Podcast #DoneDeal van VoetbalPrimeur. ''Bassett heeft een echte Amerikaanse sportmentaliteit. Uiteindelijk gaat hij van waarde zijn voor ons. We hebben wel in het contract staan dat als hij een x aantal wedstrijden niet speelt, dan heeft Colorado Rapids de mogelijkheid om hem terug te halen.''

Ars kan niet inschatten of de Amerikaanse club Bassett ook daadwerkelijk gaat terughalen. ''Dat vind ik heel lastig in te schatten. Dat aantal wedstrijden gaan wij waarschijnlijk niet meer halen. Alleen als hij de komende weken volle bak bij ons gaat spelen. Dan hebben we in de winter een hele andere discussie dan wanneer hij de komende wedstrijden op de bank zou blijven zitten en weinig toegevoegde waarde heeft.''

Bassett werd afgelopen zomer verhuurd aan Fortuna Sittard. Een constructie waarin hij werd doorverhuurd leek aanvankelijk niet haalbaar vanwege nieuwe regels van de FIFA. Feyenoord, Colorado Rapids en Fortuna Sittard hebben vervolgens een regeling bedacht waardoor Bassett wel kon uitkomen voor Sittard. Feyenoord heeft de koopoptie weten te behouden en die kan in de transferzomer van 2023 gelicht worden.

Lees meer over
Cole Bassett
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties