Gimenez genomineerd voor 'Champions League Player of the Week'

Gimenez genomineerd voor 'Champions League Player of the Week'

Santiago Gimenez heeft zijn debuut in de Champions League bekroond met twee doelpunten. De spits van Feyenoord is daardoor genomineerd voor 'Player of the Week'. Supporters hebben de komende uren de tijd om op de website van de UEFA hun stem uit te brengen.

Naast Gimenez zijn ook Gabriel Jesus (Arsenal), Evanilson (FC Porto) en David Raum (RB Leipzig) genomineerd door de UEFA voor hun uitstekende optredens in de derde wedstrijd van de groepsfase van de Champions League. Het is uitstekend nieuws voor Feyenoord dat Gimenez zich nu ook op het hoogste podium in Europa laat zien. De Mexicaan verhoogt hiermee alleen maar zijn marktwaarde.

''Om de volgende stap te kunnen maken, zal Gimenez ook in Europa indruk moeten maken'', vertelde trainer Arne Slot eerder wat nodig is om in aanmerking te komen bij clubs als Real Madrid. De hoofdrolspeler zelf zegt: ''Dit was een droomdebuut in de Champions League. Een kinderdroom die uitkomt. Ik werk hard om dit te bereiken. Dit is een bevestiging dat met de steun van God alles mogelijk is.''

In de ogen van Slot is Gimenez de beste spits waarmee hij tot nu toe heeft gewerkt. ''Myron Boadu, Bryan Linssen en Cyriel Dessers waren ook goed. Maar bij Santi weet je: je stelt hem op, hij krijgt kansen en schiet ze binnen. En dat doet hij bij ons al vanaf het moment dat hij fit is, non-stop.'' Gimenez heeft in De Kuip nog een contract dat loopt tot medio 2027.

Klik hier om te stemmen

Lees meer over
Santiago Gimenez
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties