Gimenez geniet van Champions League: "We kunnen geschiedenis schrijven"

Gimenez geniet van Champions League: "We kunnen geschiedenis schrijven"

Twee keer scoren tijdens je Champions League-debuut. Dat is iets waar elke voetballer van droomt, maar voor Santiago Gimenez is het werkelijkheid geworden. De spits van Feyenoord speelde wederom een ijzersterke wedstrijd voor zijn club. Na afloop werd duidelijk dat de Mexicaan grote plannen heeft met Feyenoord in de Champions League.

"Dit was absoluut een droomdebuut in de Champions League", vertelt Gimenez vol trots voor de camera van Ziggo Sport. "Hier droomde ik van als kind, ik heb me altijd zo'n avond voorgesteld. Ik ben zo dankbaar. Ik moest twee wedstrijden wachten, maar het derde duel was geweldig."

"Bij de eerste zag ik dat ik een beetje buitenspel stond en had ik wat geluk", lacht de spits van Feyenoord als hij zijn doelpunten analyseert. "De tweede was wel geldig, ik zag de goal niet en schoot maar gewoon, toen ging hij binnen. De derde was een spitsendoelpunt, je moet er gewoon staan."

Hoe de Mexicaan zijn hoofd rustig houdt met alle media die over hem schrijven? "Je denkt vooral aan het heden en geniet van elk moment. Dit is een proces en ik wil hier genieten en elke dag vrolijk zijn. Met dit team is elke training geweldig." Gimenez heeft grootse plannen met Feyenoord in de Champions League dit seizoen. "We kunnen geschiedenis schrijven en de grote verrassing zijn dit seizoen. We hebben een geweldig team, we moeten in onszelf geloven en keihard blijven werken."

Wissel
Richting het einde van de wedstrijd moest de spits van Feyenoord het veld verlaten. Op het eerste oog leek hij daar niet blij mee, maar hij vertelt dat hij het prima kon accepteren. "Ik was niet teleurgesteld dat ik eruit werd gehaald", is Gimenez heel duidelijk. "We zijn niet met elf, maar met 22 spelers. Ik respecteer het besluit van de coach, ik steun Ayase en elke andere teamgenoot."

Lees meer over
Santiago Gimenez
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties