Union verslaat St. Juste en Boëtius; Slavia en Maccabi onderuit

Net als voor Feyenoord stond dit weekend ook voor de Conference League-tegenstanders de laatste wedstrijd voor de interlandbreak op het programma. Daarin ging Union Berlin op bezoek bij het FSV Mainz van oud-Feyenoorders Jeremiah St. Juste en Jean-Paul Boëtius en verloor Slavia Praag van stadgenoot Sparta Praag, maar was de meest spectaculaire wedstrijd die van Maccabi Haifa.

FSV Mainz - Union Berlin 1-2
Union Berlin ging dit weekend op bezoek bij het FSV Mainz van oud-Feyenoorders Jeremiah St. Juste en Jean-Paul Boëtius. Eerstgenoemde moest echter al vroeg geblesseerd zijn wedstrijd staken en stond dus niet meer op het veld toen Mainz op 1-0 kwam. Dat gold ook niet voor Boëtius, die pas 23 minuten voor tijd in zou vallen. De aanvaller was net in de ploeg gekomen toen Union de wedstrijd in korte tijd naar zich toetrok. Taiwo Awoniyi scoorde twee keer in korte tijd, in de 69e en 73e minuut, en bepaalde zo de eindstand op 1-2. Het was de derde overwinning op rij voor Union, dat na de interlandbreak alleen nog thuis speelt tegen VfL Wolfsburg, voordat het in De Kuip Feyenoord treft.

Sparta Praag - Slavia Praag 1-0
De nederlaag van Slavia Praag in De Kuip was de eerste na een reeks van vijf overwinningen. In de nationale competitie was de ploeg zelfs nog helemaal ongeslagen. Daar kwam dit weekend verandering in. Drie dagen na verliespartij tegen Feyenoord ging Slavia namelijk opnieuw onderuit in de derby tegen Sparta Praag. Verdediger Aiham Ousou pakte kort voor rust zijn tweede gele kaart, waarmee hij zijn ploeg de wedstrijd kostte. Uit de vrije trap die hij veroorzaakte schoot de thuisploeg namelijk de enige treffer van de wedstrijd binnen. De 1-0 nederlaag betekende dat Slavia naar plek drie zakte. De ploeg heeft wel nog een wedstrijd in te halen, maar koploper Viktoria Plzen ligt voorlopig buiten bereik.

Maccabi Haifa - Hapoel Beer Sheeva 1-2
Maccabi Haifa beleefde een knotsgekke avond tegen Hapoel Beer Sheeva, een andere recente Europese tegenstander van Feyenoord. De twee troffen elkaar enkele weken geleden al in de finale van de Toto Cup (Maccabi won na penalty's), maar Hapoel nam dit weekend revanche. Daar leek het in de eerste helft nog niet op: Maccabi stond met 1-0 voor door een doelpunt van Dolev Haziza en kort daarna werd bovendien een tegenstander met rood van het veld gestuurd. In de tweede helft ging het echter helemaal mis. Omer Atzili veroorzaakte vijf minuten voor tijd een strafschop, pakte daarbij rood en zag Hapoel van elf meter gelijk maken. In de slotfase liep het helemaal uit de hand en in de vijfde minuut van de blessuretijd werd ook Ofri Arad met rood van het veld gestuurd. Het bracht Hapoel in de gelegenheid om in de 97e minuut de beslissende 1-2 binnen te schieten.