Slot: ''Qua voetballend vermogen de beste ploeg sinds ik hier werk''

Slot: ''Qua voetballend vermogen de beste ploeg sinds ik hier werk''

Arne Slot geniet momenteel van Feyenoord. De trainer zag dat de Rotterdammers een hoog niveau behaalden tegen FC Utrecht en er wordt ook hard gewerkt aan het scorend vermogen. De basis staat en nu is het zaak om de komende weken nog beter te worden. Slot heeft veel vertrouwen in de huidige groep.

''Dit Feyenoord is qua voetballend vermogen het beste Feyenoord dat ik heb gezien sinds ik bij deze club werk,'' vertelt Slot na afloop van de wedstrijd in gesprek met het Algemeen Dagblad. ''De huidige spelersgroep is voetballend nóg beter dan die de finale van de Conference League wist te bereiken en afgelopen seizoen overtuigend kampioen van Nederland wist te worden.

De spelers van Feyenoord beginnen elkaar steeds beter te vinden. Het doelpunt van Ayase Ueda in de tweede helft was daar een mooi voorbeeld van. ''Maar ook die 1-2, met dat steekballetje van Luka Ivanusec op Calvin Stengs, zag er prima uit. Ivanusec liet zich zeker zien. De bal ging met de juiste snelheid naar de juiste speler.''

Slot zag dat de 24-jarige Kroaat volwassen speelde en neemt daarbij Igor Paixão als voorbeeld. ''Die verloor de eerste drie ballen. Ivanusec is international van een topland, ouder en meer ervaren. De ondergrens ligt bij hem hoog. Hij verliest zelden de bal en maakt de juiste keuzes. Ons voetballend vermogen is groot. Dat vond ik al tegen Sparta, als je naar de opbouw keek. Maar nu maken we ook in de eindfase het verschil.''

Lees meer over
Arne Slot
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties