Slot: "Dat onderscheidt hem op dit moment van de andere spelers"

Feyenoord gaat met een goed gevoel de interlandperiode in. Na de overtuigende overwinning (1-5) op FC Utrecht vertrekt een groot deel van de selectie vertrekt naar hun thuisland. Arne Slot stond na afloop tevreden voor de camera's, al was hij ook wel kritisch op het tegendoelpunt.

"Het waren beide prachtige aanvallen", reageert Slot na afloop tegenover ESPN op de 1-2 en 1-4. "Het is heel fijn om te zien dat we die hele mooie aanvallen vandaag en ook vorige week wisten om te zetten naar goals. Als ik kritisch mag zijn, dan zie je in de eerste helft een enorm niveau verschil. Echt veel kansen gehad, veel beter en dan kun je wel zeggen 'leuke aanval', maar de tegenstander heeft één voorzet en één goal. Die goals tellen net zo hard mee als dat je dertig passes speelt. Dat vond ik de enige tekortkoming van vandaag. Maar dat we uiteindelijk maar één corner hebben weggegeven en verder geen kans hebben weggegeven, dat stemt mij heel tevreden."

Luka Ivanušec
Waar een aantal spelers na afloop al lovend spraken over de eerste wedstrijd van Ivanušec, sprak ook de trainer positief na afloop van de wedstrijd. "Goed debuut, speelt denk ik lekker in een elftal dat zo goed samenspeelt. Wat je vooral gezien hebt vandaag, is dat dit elftal nu ongeveer een week of twee met elkaar traint. Dan zie je wat wij kunnen. Dan kunnen wij heel goed voetballen en dat omzetten in kansen en doelpunten. Dat maakt het vervelender dat we de eerste twee wedstrijden de selectie nog niet op orde hadden, maar dat was het wachten op Ivanušec wel waard als je hem nu ziet spelen."

Wat de international van Kroatië op dit moment uniek maakt in de selectie van Feyenoord? "Luka is goed in de één-tegen-één, hij is vaardig en vooral een volwassen speler. Waar onze buitenspelers altijd wel bekend staan dat ze iets kunnen presteren met pieken en dalen, heeft hij veel meer stabiliteit in zijn spel. Dat onderscheidt hem op dit moment van de andere spelers die we tot onze beschikking hebben."

Interlandperiode
Juist nu de Rotterdammers het spel goed op de rit lijken te hebben vertrekt een groot deel van de selectie naar hun thuisland voor interlands met het nationale elftal. "Als ik had mogen kiezen, had ik de komende twee weken met deze jongens op het veld willen staan. Aan de andere kant is het ook wel eens ander geweest bij Feyenoord, dus dat zegt denk ik ook veel wat we hier de afgelopen jaren aan het doen zijn."

Lees meer over
Arne Slot
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties