Slot prijst Dilrosun: "Des te knapper dat hij goed traint"

Slot prijst Dilrosun: "Des te knapper dat hij goed traint"

Javairô Dilrosun heeft het niet makkelijk bij Feyenoord. De vleugelaanvaller kon in zijn eerste seizoen in De Kuip nog af en toe belangrijk zijn, maar komt nu amper meer aan spelen toe. Toch laat hij zich niet uit veld slaan, merkt trainer Arne Slot.

Dat Dilrosun dit seizoen in totaal pas 36 minuten speelde, verdeeld over vier wedstrijden, verandert niets aan zijn instelling. "Hij moet vooral zo blijven trainen zoals hij nu doet", vertelde Slot aan Voetbal International. "Maar hij is ook afhankelijk van de prestaties van de jongens die nu spelen. Ik vind dat hij goed traint. Hij maakt weinig minuten, dan is dat des te knapper."

Dilrosun kwam in de zomer van 2022 voor 4 miljoen euro over van Hertha BSC. In zijn debuutseizoen kwam hij liefst 43 keer in actie voor Feyenoord. Hij scoorde daarin 6 keer en leverde 8 assists. Dit seizoen is hij echter flink gedaald in de pikorde. Igor Paixão, Alireza Jahanbakhsh, Luka Ivanusec, Yankuba Minteh, Calvin Stengs en ook jeugdspeler Leo Sauer lijken op dit moment meer perspectief te hebben op de vleugels.

Dicht bij transfer
Afgelopen zomer was Dilrosun al dicht bij een transfer. Het Griekse Panathinaikos had interesse en Feyenoord was bereid mee te werken aan een vertrek, maar zover kwam het niet. Dilrosun heeft in De Kuip nog een contract tot medio 2026.

Dilrosun kan nog steeds van waarde zijn voor Feyenoord
Lees meer over
Javairo Dilrosun
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties