Slot over buitenspelers en situatie Dilrosun: "Je wil vertrouwen geven"

Slot over buitenspelers en situatie Dilrosun: "Je wil vertrouwen geven"

Terwijl het in de afgelopen week vooral ging over de slordige tegendoelpunten en individuele fouten, blijft Arne Slot ook nog altijd zoekende wat zijn ideale aanval is. Tegen FC Volendam begonnen Yankuba Minteh en Luka Ivanušec op de vleugels, terwijl Igor Paixão en Calvin Stengs ook regelmatig als vleugelaanvaller starten. Dat de trainer van Feyenoord zoveel wisselt lijkt vooral te komen doordat de prestaties nogal schommelen.

"Ik ben ervan overtuigd dat één van de jongens, en misschien wel allemaal, dat op termijn gaat krijgen", oordeelt Slot over het ontwikkelen van meer stabiliteit bij zijn buitenspelers. "Maar Minteh is negentien en nog maar een half jaar prof. Igor Paixão hebben we uit de tweede divisie van Brazilië gehaald, kortom dat zijn jongens die je de tijd moet geven om hopelijk die ontwikkeling door te maken die Quinten Timber ook heeft doorgemaakt, en zo velen met hem."

Toch wil Slot ook wel benadrukken dat het logisch is dat zijn buitenspelers het soms ook wat lastiger hebben. "Het is ook de moeilijkste positie in het voetbal. Ga tegen Volendam maar na, dan staan er vijf spelers rondom de zestien te wachten. Dan moet je gaan creëren en heb je heel veel kwaliteit nodig om dat voor elkaar te krijgen, omdat verdedigen veel makkelijker is dan aanvallen."

Luka Ivanušec
Bij de komst van Ivanušec werd er verwacht dat hij een buitenspeler zou zijn die wel direct stabiliteit kon brengen, maar tot op heden lukt dat maar beperkt. Slot is in gesprek met ESPN erg kritisch en vindt niet dat het alleen om zijn fitheid gaat. "Ik denk dat hij tegen Utrecht en Heerenveen heel goed gespeeld heeft, al waren dat wel twee tegenstanders die het op dat moment heel moeilijk hadden en we 5-1 en 6-1 van wonnen. Daarna tegen Celtic-thuis en het tempo hoger werd, zag je dat hij het nog niet gewend was. Dus hij zal in tempo en fitheid, herhaald met snelheid en agressiviteit, moeten ontwikkelen."

Javairô Dilrosun
Een buitenspeler die door veel mensen wellicht snel vergeten wordt is Dilrosun. De 25-jarige aanvaller krijgt amper speeltijd maar toont wel altijd de juiste inzet op trainingen. "Hij wordt denk ik het meeste te kort gedaan als je kijkt naar speeltijd, omdat hij echt niet heel veel onder doet voor die andere jongens. Ik denk dat ze heel dicht bij elkaar zitten, maar ik vind de andere jongens net iets beter."

"Ik zou me zijn prestatie voor kunnen stellen als je een hoofdtrainer bent die veel wisselt", vervolgt de trainer van Feyenoord. "Maar je wil ook niet elke week die twee en dan weer die twee spelers opstellen. Je wil veel vertrouwen geven en dus is het met name die rechtsbuiten-positie waar we ook nog Minteh, Stengs en Paixão hebben. Daar hebben we er zo veel, dat het met name voor hem heel vervelend is."

Lees meer over
Arne Slot
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties