Slot blikt vooruit op Celtic: "We willen ons nog één keer bewijzen"

Aan Arne Slot was het in de afgelopen dagen de taak om de sfeer binnen de selectie positief te houden, ondanks de mindere resultaten tegen Atlético Madrid en PSV. Terwijl de verwachting was dat Feyenoord eenvoudig moest winnen van FC Volendam, bleek het een moeizame klus. Toch gaan de Rotterdammers met drie punten richting het duel in Glasgow van volgende week.

"Als je ziet dat mensen je een slecht gevoel aanpraten op basis van resultaat, dan mag ik nu een goed gevoel hebben", begint Slot zijn verhaal tegenover ESPN met een duidelijke sneer naar de berichtgeving van de afgelopen dagen. "Maar als trainer kijk je ook naar de manier waarop we spelen en dat vond ik tegen zowel Atlético als PSV minder slecht dan het resultaat deed vermoeden. Maar vandaag was het gewoon een hele matige wedstrijd van ons."

"Wat gaat er mis? Ik vraag me af of ze überhaupt wel meer dan één balcontact in onze zestien gehad hebben, maar dat ene moment maakt die spits een geweldige goal en wordt het 1-1. Dan helpt het niet mee dat je twee keer verloren hebt." Slot doelt zowel op het mentale aspect bij Feyenoord als bij FC Volendam. "De tegenstander krijgt daar enorm veel energie van en kan met 9/10 man rondom de eigen zestien verdedigen. En dat wij het dan vervolgens, en dat is niks nieuws, heel erg moeilijk vinden om door het midden tot kansen te komen."

Laatste minuut
Terwijl het er heel erg op leek dat de wedstrijd ging eindigen in een gelijkspel, was daar uiteindelijk toch nog Santiago Gimenez. "Ik ben super blij dat ik Santiago in mijn elftal heb, laat dat helder zijn, maar de eerste 92 minuten waren niet zijn beste minuten uit zijn carrière. Je laat zo’n speler dan toch staan omdat hij een goal kan maken. Hoe slecht hij dan ook speelt, als je een goal nodig hebt laat je hem staan."

Tijdens de wedstrijd zag je meerdere keren dat spelers gefrustreerd en ontevreden waren. Slot benadrukt maar dat dit niet alleen komt door de resultaten tegen PSV en Atlético Madrid. "Dat heeft natuurlijk ook te maken dat je tegen Volendam zo lang 1-1 staat. Dat helpt natuurlijk ook niet mee om een goed gevoel terug te krijgen. Ik had niet het gevoel dat we de ene na de andere grote kans uitspeelden. Dus dan kan ik me voorstellen dat je wat frustratie meeneemt gedurende de wedstrijd."

Champions League
Terwijl de verslaggever begint met de stelling dat de wedstrijd van aanstaande woensdag in de Champions League nergens meer om gaat, zie je het gezicht van Slot al veranderen in de modus dat hij het er niet mee eens is. "Het gaat wel degelijk ergens om, want we hebben vier goede wedstrijden in de Champions League gespeeld, en Feyenoord op een geweldige manier op de kaart gezet door echt voetbal te spelen waar heel veel Nederlanders van onder de indruk waren."

"Tegen Atlético thuis was dat niet zo en daarom willen we ons nog één keer op Champions League-niveau bewijzen in een hele lastige uitwedstrijd tegen Celtic", antwoordt de trainer van Feyenoord stellig. "En inderdaad, die 2,7 miljoen hebben een aantal mensen binnen Feyenoord mij al een aantal keer op gewezen. Maar ik vind het veel belangrijker dat we daar op een waardige manier afscheid nemen van de Champions League."

Lees meer over
Arne Slot
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties