Timber over mentale aspect na nederlagen: "Het zal vast meespelen"

Timber over mentale aspect na nederlagen: "Het zal vast meespelen"

Quinten Timber was donderdagavond wederom belangrijk voor Feyenoord. In een enorm moeizame wedstrijd tegen FC Volendam, waar het voor Feyenoord lastig was om het balbezit om te zetten in doelpunten, maakte de middenvelder met de openingstreffer zijn vijfde goal van het seizoen.

Timber spreekt, net als Trauner, vooral over de veerkracht van het elftal. "In de wedstrijd ben je natuurlijk bezig om er nog eentje proberen te scoren, als hij dan binnenvalt lach je wel even. In het veld denk ik dat we er als team nog wel vertrouwen in hadden. We creëerden genoeg kansen. In het begin ging het elke keer net niet, maar uiteindelijk gaat het er dan om dat je veerkracht toont als team en dat hebben we gedaan. Dan valt hij uiteindelijk twee keer en dat is wel fijn."

"We begonnen goed en we creëerden genoeg kansen", vervolgt Timber zijn analyse over de wedstrijd. "Ze gingen er niet allemaal in, wat natuurlijk kan gebeuren. Dan krijg je hem ook nog tegen. Dat zat ook niet helemaal mee, want volgens mij zijn ze maar één keer voor de goal geweest. Dan gaat het erom dat je veerkracht toont, blijft pushen en vertrouwen blijft houden. Ik ben trots op het team en blij met de overwinning."

Nederlagen
Na de nederlagen tegen Atlético Madrid en PSV was het donderdagavond wederom een wedstrijd die niet gemakkelijk verliep. Of de nederlagen mentaal een rol speelde? "Het zal vast allemaal meespelen. Het was vandaag geen topwedstrijd, maar die wedstrijden zitten er ook gewoon tussen. Dat is bij elke club zo en uiteindelijk gaat er om dat je dan mentaliteit toont. Ik weet niet of het komt door de vorige wedstrijden, maar vast wel een beetje."

De verslaggever van ESPN schetst een negatief beeld rondom de nederlagen waar Timber met een glimlach op reageert. "Je kan het van twee kanten bekijken, want uiteindelijk hebben we verloren van tweede goede teams, maar hebben we het ook niet slecht gedaan in die wedstrijden. Het zat niet mee, maar uiteindelijk moet je door. We kunnen het wel en hebben genoeg meegemaakt als team. We hebben er alle vertrouwen in dat we nog iets moois kunnen bereiken."

Lees meer over
Quinten Timber
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties