Trauner: "Het is geen schande dat we hem pas in de laatste minuut maken"

Trauner: "Het is geen schande dat we hem pas in de laatste minuut maken"

Het moest tegen FC Volendam een wedstrijd worden waar getankt kon worden aan zelfvertrouwen, maar het is de vraag of dat gelukt is voor de spelers van Feyenoord. Het duel verliep uiterst moeizaam en pas in de uiterste slotfase werd het winnende doelpunt gemaakt

“Volendam verdedigde heel erg goed”, zo begint Gernot Trauner zijn interview na afloop tegenover ESPN. "Ze stonden erg laag op het veld en met negen man rond hun eigen strafschopgebied, dus het was moeilijk voor ons om kansen te creëren."

Toch is de aanvoerder van Feyenoord ook kritisch op het spel van zijn eigen elftal. "Op te veel momenten gaven wij hen te makkelijk de bal. Ze speelden op de counter en ik denk dat ze één goede kans hebben gehad en die ging erin. Ze brachten ons in deze moeilijk situatie met ook slecht verdedigende acties van ons."

"Uiteindelijk hebben karakter getoond en hebben we de hele tweede helft geknokt", vervolgt de Oostenrijkse verdediger. "We waren de hele tijd aan het aanvallen en uiteindelijk ging de bal erin." Trauner werd zelf zeer gemakkelijk gepasseerd door Lequincio Zeefuik bij het doelpunt van Volendam. "Ik dacht dat hij naar binnen zou kruisen om te schieten, dus ik zette één stap naar links. Het was slecht verdedigd van mezelf, dit mag niet gebeuren. Uiteindelijk is het natuurlijk te makkelijk."

Slotfase
Pas in de uiterste slotfase werd de wedstrijd beslist dankzij doelpunten van Santiago Gimenez en Igor Paixão. "We hebben genoeg spelers die kunnen scoren. Het had al eerder kunnen gebeuren, maar we bleven gaan en bleven geloven in onze kans. Het is geen schande dat we hem pas in de laatste minuut maken."

De aanvoerder van Feyenoord voelde natuurlijk zelf ook dat er tegen Volendam logischerwijs een resultaat gehaald moest worden. "Uiteraard wil je een reactie laten zien, want twee keer verliezen is niet wat we willen bij Feyenoord. Natuurlijk hadden we twee teleurstellende resultaten en dan is het belangrijkste om vandaag te winnen en dat is wat we hebben gedaan."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties