Slot: ''In verdedigend opzicht moeten we ons verbeteren''

Slot: ''In verdedigend opzicht moeten we ons verbeteren''

Arne Slot heeft met zijn ploeg dit seizoen enorme stappen gezet. Toch ziet de oefenmeester nog verschillende verbeterpunten waar zijn elftal aan moet werken, vooral in verdedigend opzicht.

''Qua resultaten zitten we de laatste weken net een beetje aan de verkeerde kant'', begon de coach vandaag op de persconferentie, verwijzend naar de nederlaag bij Vitesse en het gelijkspel tegen RKC Waalwijk. ''Maar we zijn nog steeds heel dominant aan de bal. Er is dit seizoen nog geen wedstrijd geweest waarin we zoveel kansen creëerden en zo weinig kansen toestonden als tegen RKC.'' Vooral de scherpte tijdens het verdedigen is een verbeterpunt, zegt Slot.

''In verdedigend opzicht moeten we ons verbeteren. Tegen RKC hoefden we maar tien minuten te verdedigen, maar op de momenten dat het wel moet, moeten we scherper zijn. Daarnaast vind ik dat we nog te vaak onnodig de bal verliezen, maar dat heb ik ook gezegd in de periode dat we veel wedstrijden wonnen.'' Als het aan Slot ligt, begint Feyenoord morgenavond op dezelfde manier als in de eerste helft tegen SK Slavia Praag.

''Zo’n begin als in die wedstrijd willen we het liefst elke week, maar daar heb je ook een tegenstander voor nodig. Ik heb al meerdere trainers dit seizoen horen zeggen dat ze tegen Union Berlin de slechtste wedstrijd van het seizoen hebben gespeeld. Dat zegt vooral veel over Union Berlin. Ze spelen zeer georganiseerd, kunnen een tegenstander ontregelen en loeren op hun momenten in de omschakeling.''

Lees meer over
Arne Slot
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties