Slot: ''Het is al bijzonder dat Gimenez hier voetbalt''

Slot: ''Het is al bijzonder dat Gimenez hier voetbalt''

Santiago Gimenez was tegen RKC Waalwijk de grote man bij Feyenoord. De Mexicaan werd door ESPN uitgeroepen tot Man of the Match. Trainer Arne Slot ziet ook dat Gimenez een indrukwekkende ontwikkeling doormaakt bij Feyenoord. De spits moest het tijdens de start van de competitie nog vooral hebben van invalbeurten.

''Dat hij goed was, zag je ook wel in het halfuur dat hij kon meedoen'', begint Slot in gesprek met ESPN. ''Het zat hem er meer in, dat is wel vaker zo bij voetballers die goed kunnen voetballen, worden ze fit genoeg om het tempo van de wedstrijd aan te kunnen. Als ze dat tempo aankunnen en je kan ook nog goed voetballen, dan wordt het pas echt interessant.''

Gimenez wordt de laatste weken nadrukkelijk in verband gebracht met een transfers. Clubs als SL Benfica, FC Porto en diverse Engelse teams vallen in de wandelgangen. ''Of het moeilijk is om hem te behouden? Het is al bijzonder dat hij hier voetbalt. De meeste mensen weten niet dat je in Mexico al meer geld kunt verdienen dan bij Feyenoord. Het zegt veel over hem dat hij bewuste keuzes maakt in zijn carrière en toch naar Europa komt om hier te voetballen.''

''Dan is de vraag hoe hij zelf naar het vervolg van zijn carrière kijkt'', vervolgt Slot. ''Het is niet uit te sluiten dat er links en rechts een club is die zegt: 'Hij schiet ze makkelijk binnen en is nog vrij jong'.'' Feyenoord hoeft zich aankomende zomer geen zorgen te maken. De spits heeft nog een contract tot medio 2026 in De Kuip. De Rotterdammers kunnen daardoor stevig onderhandelen.

Lees meer over
Arne Slot Santiago Gimenez
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties