Slot gaat in gesprek met Gimenez: "Overdrijf niet zo"

Slot gaat in gesprek met Gimenez: "Overdrijf niet zo"

Het optreden van Feyenoord in Alkmaar was niet erg spectaculair. In een slecht lopend elftal waren er een aantal spelers die in het bijzonder opvielen. Zo lukte er in de eerste helft weinig bij Ramiz Zerrouki, maar was het vooral een wedstrijd waarin de vorm van Santiago Gimenez extra werd bestempeld. De Mexicaan wist nul kansen te creëren en had een passnauwkeurigheid van slechts 42%.

"Ik dacht dat je Wieffer eruit zou halen, want wat was hij weer goed vandaag", begint Arne Slot tegenover ESPN als de verslaggever Gimenez in het bijzonder wil uitlichten. "Hij heeft heel veel dingen dicht gelopen. Maar Santiago heeft vandaag niet een elftal om zich heen gehad die in staat was veel kansen voor hem te creëren. Dat is voor een spits over het algemeen niet heel prettig. Ook voor Santiago niet, vandaar dat hij amper in het spel is voorgekomen."

"De kansen die hij normaal creëert, worden door het team gecreëerd. Dat gaat door heel goed veldspel en dat was vandaag beduidend minder, zo niet dramatisch. Dus dan creëert Santi ook minder tot geen kansen. Hij probeert dan vandaag wel van alles, wat tot bijzonder weinig succes heeft geleid." Toen Gimenez werd gewisseld verdween hij in zijn jas en liet hij heel duidelijk zijn teleurgesteld te zien. Dat is iets waar Slot niet bepaald blij mee is. "Als hij dat zo gedaan heeft, dan zal ik in ieder geval tegen hem zeggen: 'Overdrijf niet zo. Ja, je speelde slecht, maar je hoeft het niet aan de hele wereld zo te laten zien'."

"Wieffer heeft in de eerste wedstrijd van dit seizoen een slechte pot gespeeld, toen zei hij zelf dat die leek op een amateur", gaat de trainer van Feyenoord verder met een voorbeeld waarin hij uitlegt dat het niet verstandig is om je teleurstelling zo duidelijk te laten zien. "Dat heeft hem nog vijftien wedstrijden achtervolgt, terwijl hij in die veertien erna heel goed was. Dat hij heel teleurgesteld is over zijn eigen prestatie vandaag, daar kunnen we allemaal een gevoel bij hebben. Maar je weet ook dat je spits bent, en als het elftal weer gaat zorgen dat hij kansen krijgt, dat hij er weer overheen komt. Daar heb ik alle vertrouwen in."

Lees meer over
Arne Slot Santiago Gimenez
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties