Slot: "Eerlijk gezegd ben ik daar ongelofelijk blij mee"

Met het uitvallen van Justin Bijlow en het slechte spel van de rest van het elftal, is het een zondagmiddag om snel te vergeten. Toch heeft Feyenoord gewoon de drie punten behaald en is het gelukt om twee punten in te lopen op koploper PSV. Het vizier kan nu worden gericht op de tweede ontmoeting met AZ aanstaande woensdag.

"Het ligt bij ons bijna altijd heel ver uit elkaar", begint Arne Slot voor de camera van ESPN over het verschil tussen de uitslag en de uitvoering. "Normaal hebben we een hele goede uitvoering en is het resultaat daar niet altijd naar. Vandaag hadden we, op het eerste kwartier na, een veel matigere uitvoering, maar houden we wel voor de derde topwedstrijd op rij de nul. Dan heb je altijd kans als je uit een standaardsituatie scoort om de wedstrijd te winnen."

Slot stemt er mee in dat zijn elftal een slechte wedstrijd heeft gespeeld. "Zeker als je het afzet tegen hoe we normaal spelen, dat is helder. Maar als een wedstrijd zo gaat zoals hij vandaag gaat, dan moet je andere dingen belangrijk maken. Dan gaat het erom dat je overeind blijft in de verdedigende zin. Op een kleine fase in de eerste helft na, is dat denk ik uitstekend gelukt. Want in de tweede helft hebben we wel veel op onze helft gespeeld, maar op een paar buitenspel momenten na, denk ik niet dat er veel kansen geweest zijn."

Juist dat Feyenoord op deze manier, los van het slechte spel aan de bal, de overwinning met strijd over de streep heeft getrokken, is Slot erg blij mee. "Eerlijk gezegd ben ik daar ongelofelijk blij mee, omdat we altijd onze wedstrijden moeten winnen vanuit de ene aanval die nog mooier is dan de ander. Dat wij nu ook een keer zo kunnen winnen uit een standaardsituatie, geeft mij ongelofelijk veel voldoening." De trainer benadrukt wel dat het spel aan de bal hem minder voldoening gaf.

Of Slot nog angstig was voor de gelijkmaker? "Wel als je naar het spel aan de bal kijkt, maar niet als je ziet hoe de jongens met elkaar hebben verdedigd. Vorige week kans op kans tegen Twente en blijven we met nul achter. Vandaag vijf doelpogingen en één erin. Iedereen riep al tegen mij ‘dat gaat vanzelf ook jullie overkomen’. Dat is vandaag gebeurd."

Lees meer over
Arne Slot
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties