Ochtendjournaal: 0-0 in Enschede voelt als gemiste kans

Ochtendjournaal: 0-0 in Enschede voelt als gemiste kans

Feyenoord speelde zondag in Enschede met 0-0 gelijk tegen FC Twente. In sommige andere seizoenen was dat een resultaat geweest waar mee te leven viel, maar dit keer was de teleurstelling groot. Volgens de ochtendkranten was de strijd om de koppositie namelijk een onderwerp dat leefde binnen de selectie.

"De spelers praten over een titelrace en dus voelde de 0-0 gisteren in Enschede nadrukkelijk als een gemiste kans", schreef het Algemeen Dagblad. Had Feyenoord gewonnen, dan had het in het inhaalduel tegen Heracles Almelo aankomende woensdag immers de kans gehad om koploper Ajax voorbij te gaan. "En dat een week nadat trainer Arne Slot zijn elftal openlijk onder de titelkandidaten schaarde."

Hoewel Feyenoord aan het begin van dit seizoen nog voorzichtig was met de ambities, is de lat inmiddels hoger gelegd. Dat was ook te merken aan de speelwijze van de tegenstander. "FC Twente koos er in de tweede helft voor om massaal achteruit te lopen. Feyenoord raakte de afgelopen jaren vaak in paniek van dat tegen de klok voetballen, maar de huidige ploeg leek ook tegen de Tukkers weer ijzingwekkend kalm te loeren op dat ene momentje."

De Telegraaf zag genoeg kansen voor dat momentje. "Fredrik Aursnes had pech dat zijn pegel werd gestopt, maar vooral Bryan Linssen, Jens Toornstra en de sterk ingevallen Dessers hadden de 0-1 op hun schoen, waarbij de Belg tot drie keer toe zijn meerdere moest erkennen in FC Twente-uitblinker Lars Unnerstall. Zijn rits bevrijdende treffers in de slotfase en zijn drang om als invaller beslissend te zijn, maakten hem wellicht wat overmoedig, want bij de laatste kans leek Guus Til er beter voor te staan."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties