MATCHDAY! Feyenoord klaar voor de Sturm in Graz

MATCHDAY! Feyenoord klaar voor de Sturm in Graz

Het is weer matchday! Feyenoord kan vanavond een gigantische stap richting de knock-outfase van de Europa League zetten door op bezoek bij SK Sturm Graz te winnen. De thuiswedstrijd tegen de Oostenrijkers werd zeer overtuigend gewonnen (6-0), waardoor Arne Slot en zijn team met vertrouwen zullen toeleven naar vanavond. De wedstrijd in Graz begint om 21.00 uur en is live te volgen via ESPN, Veronica en via het liveblog op FR12.nl.

Feyenoord
De Rotterdammers verslikten zich twee weken geleden voor de tweede keer op rij in FC Midtjylland. Na een 2-2 gelijkspel in de uitwedstrijd in Denemarken eindigde het duel in De Kuip in dezelfde uitslag. Lazio speelde op dezelfde avond in eigen huis gelijk tegen Sturm Graz (2-2), waardoor de gehele poule (!) met vijf punten uit vier wedstrijden op gelijke hoogte staat. De Italianen en Midtjylland spelen vanavond om 18.45 uur tegen elkaar in Rome. Feyenoord sluit de groepsfase volgende week donderdag in eigen huis af tegen Lazio.

Slot en Gernot Trauner waken voor onderschatting, zo gaf het tweetal woensdagavond aan op de persconferentie. Eerstgenoemde herinnert zich de thuiswedstrijd tegen Sturm Graz nog goed, maar dat betekent niet dat Feyenoord vanavond niet volle bak moet gaan. ''Die wedstrijd stond zeker niet symbool voor ons seizoen tot dusver. Over het algemeen missen we dit seizoen veel kansen, maar in die wedstrijd vloog juist bijna alles erin. En dat terwijl het in het begin van de wedstrijd juist gelijk op ging. Wij waren heel goed en hebben Sturm Graz toen goed bestreden, maar het wedstrijdverloop was ook ideaal voor ons.''

De oefenmeester heeft een doel. ''Als wij één keer winnen, is de kans groot dat we overwinteren. Maar dat kan ook op het niveau van de Conference League zijn, als je derde wordt. Zij zullen revanchegevoelens hebben, zoals wij die tegen Lazio zullen hebben. Maar revanchegevoelens kunnen niet scoren. In 2014 heeft Feyenoord voor het laatst in de Europa League overwinterd. Het zou fantastisch zijn als we dat weer voor elkaar krijgen. Dat heb ik mijn spelers ook voorgehouden.'' Slot heeft alle reden tot wisselen vanavond. Afgelopen zaterdag tegen Fortuna Sittard (1-1) draaide het team moeizaam, waardoor de coach zijn basiselftal aan lijkt te gaan passen in Oostenrijk.

''We hebben veel mogelijkheden. Na de wedstrijd tegen AZ was ik van mening dat het goed was om tegen Fortuna met dezelfde elf te starten. Daar is nu in mijn ogen geen aanleiding voor. Qua speelstijl weten we in elk geval wat we kunnen verwachten van Sturm Graz”, aldus Slot. Marcos López lijkt te starten, wat betekent dat Jacob Rasmussen weer naar de bank verhuist. Voorin maakt Patrik Wålemark zijn opwachting.

Vermoedelijke opstelling Feyenoord
Bijlow; Pedersen, Trauner, Hancko, López; Timber, Kökcü, Geertruida; Wålemark, Danilo, Dilrosun.

Sturm Graz
De ploeg van trainer Christian Ilzer won de openingswedstrijd tegen Midtjylland (1-0), werd toen vernederd in De Kuip en speelde vervolgens twee keer op rij gelijk tegen Lazio (0-0 en 2-2). Sturm Graz is momenteel terug te vinden op de laatste plaats in de poule, maar staat qua puntentotaal dus gelijk met koploper Feyenoord. Wat dat betreft is, met nog twee wedstrijden te gaan in de Europa League, werkelijk nog alles mogelijk in Groep F. In de Oostenrijkse Bundesliga is het team in bloedvorm: van de laatste vijf competitiewedstrijden werd er vier keer gewonnen en één keer gelijkgespeeld.

Ilzer wil revanche nemen voor de verloren wedstrijd in De Kuip, zo gaf hij woensdag aan op de persconferentie. "Dat was een maximaal negatieve avond voor ons, daar is niets goed gegaan. Feyenoord was extreem effectief, een teken van een kwaliteitsploeg. Dan is het heel moeilijk, die avond liep alles tegen ons. Hoe we op dat debacle hebben gereageerd, dat is een zeldzaam sterke prestatie van onze ploeg geweest. Met onze fans als ruggensteun is het absoluut mogelijk dat Feyenoord nu een ander Sturm Graz zal meemaken."

Vermoedelijke opstelling Sturm Graz
Siebenhandl; Gazibegovic, Affengruber, Wütrich, Dante; Gorenc-Stankovic, Hierlander, Prass, Horvat; Emegha, Bøving.

Programma Groep F
18.45 | Lazio – FC Midtjylland
21.00 | Sturm Graz – Feyenoord

Wat gaan we doen vandaag?
Lees meer over
MATCHDAY!
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties