Sturm Graz verzuimt koppositie te pakken; Lazio wint topper

In de razendspannende groep F van de Europa League staan voor Feyenoord nog twee wedstrijden op het programma. Komende donderdag wacht Sturm Graz, dat er dit weekend niet in slaagde om de koppositie in Oostenrijk over te nemen. De andere aankomende tegenstander, SS Lazio, sloeg wél een belangrijke slag.

RB Salzburg - Sturm Graz 0-0
Er stond zaterdag veel op het spel in de Red Bull Arena, de thuishaven van Red Bull Salzburg. Als Sturm Graz er namelijk in slaagde om drie punten te pakken bij de koploper, zou het zelf plek één overnemen. Daar kwam bij dat de opponent van Feyenoord de vorige vijf competitiewedstrijden allemaal had gewonnen en de topper dus met een goed gevoel tegemoet ging. Toch slaagde het er niet in de doelman van de thuisploeg te passeren. Ook de rode kaart (twee keer geel) die Strahinja Pavlovic in de 92e minuut ontving, waardoor Salzburg met tien man kwam te staan, viel te laat om nog iets aan het resultaat te veranderen. Door het 0-0 gelijkspel blijft Sturm Graz tweede met twee punten minder dan Salzburg.

Atalanta - SS Lazio 0-2
In de laatste groepsfasewedstrijd zal Feyenoord bezoek krijgen van SS Lazio. Die ploeg draait nog altijd mee in de top van de Serie A en won dit weekend een directe slag om plek drie. Op bezoek bij Atalanta was het al na tien minuten raak toen Mattia Zaccagni een voorzet van Pedro kon binnenlopen. Ook na het startsignaal van de tweede helft was het snel raak. Felipe Anderson ontving de bal op het randje van de zestien, was in één knappe beweging zijn directe tegenstander Teun Koopmeiners kwijt, en schoot de bal vervolgens buiten het bereik van doelman Marco Sportiello binnen. Daarmee was de wedstrijd eigenlijk al beslist. Dat Atalanta na negentig minuten ook nog met tien man kwam te staan door een tweede gele kaart voor Luis Muriel, maakte dan ook weinig meer uit. Lazio staat door de zege in punten gelijk met Atalanta en is op basis van een beter doelsaldo de nummer drie van Italië. Komende week speelt de club uit Rome twee keer thuis - in de Europa League tegen FC Midtjylland en in de Serie A tegen Salernitana (de club van Tonny Vilhena) - voor het op bezoek komt in De Kuip.

FC Kopenhagen - FC Midtjylland 1-1
De ploeg die Feyenoord in de groepsfase niet meer treft, is het wisselvallig presterende FC Midtjylland. De Denen speelden afgelopen weekend met 1-1 gelijk bij FC Kopenhagen, de club van oud-Feyenoorder Kevin Diks (die negentig minuten op de bank zat) die op een teleurstellende achtste plaats staat. De score werd na een halfuur geopend door Viktor Claesson. Pas een kwartier voor tijd deed Evander - die in beide wedstrijden tegen Feyenoord een assist achter zijn naam had staan - iets terug. In de 88e minuut kreeg Claesson met een penalty dé kans om zijn tweede van de middag en daarmee de winnende te maken, maar hij miste van elf meter. Zo hield Midtjylland een punt over aan het duel, waarmee het de nummer vijf van Denemarken blijft. In de Europa League gaat de ploeg donderdag op bezoek bij het eerder met 5-1 verslagen Lazio en sluit het de groepsfase vervolgens af met de thuiswedstrijd tegen Sturm Graz.