MATCHDAY! Feyenoord hervat de Eredivisie in Utrecht

MATCHDAY! Feyenoord hervat de Eredivisie in Utrecht

Het is na 57 dagen eindelijk weer matchday! Feyenoord hervat de Eredivisie met een uitwedstrijd tegen FC Utrecht. De Rotterdammers hebben lang de tijd gehad om zich voor te bereiden op de tweede seizoenshelft en gaan vandaag als koploper op jacht naar de drie punten. Het duel in de Galgenwaard begint om 12.15 uur en is live te volgen via ESPN en via het liveblog op FR12.nl.

Feyenoord
De ploeg van Arne Slot profiteerde in de laatste speelronde voor de WK-break optimaal van de misstappen van concurrenten Ajax (3-3 op bezoek bij FC Emmen) en PSV (0-1 thuis tegen AZ). Feyenoord was een dag later in de eigen Kuip met 5-1 te sterk voor stadsgenoot Excelsior en ging daardoor als koploper van de Eredivisie de WK-break in. PSV speelde gisterenavond gelijk tegen Sparta Rotterdam (0-0), waardoor Feyenoord vanmiddag twee punten kan uitlopen. Ajax neemt het om 14.30 uur in Nijmegen op tegen NEC.

Er is sinds de laatste competitiewedstrijd veel gebeurd. Zo raakte Gernot Trauner zwaar geblesseerd op een training. De Oostenrijker staat maanden aan de kant met die kwetsuur. Even later raakte Slot ook Quinten Timber kwijt, die in het benefietduel met FC Emmen (5-0 winst) geblesseerd raakte aan zijn voet. Ook de middenvelder is de komende periode afwezig, al keert hij eerder terug dan Trauner. Het is nog niet precies duidelijk hoe lang Timber afwezig is, maar Slot rekent erop dat hij nog een aantal wedstrijden mee kan spelen dit seizoen.

Door de blessures van de sterkhouders is Feyenoord genoodzaakt om de transfermarkt op te gaan, die open is tot 31 januari. De Rotterdammers zijn gelinkt aan Ismaël Doukouré en hebben zich bij FC Twente gemeld voor Ramiz Zerrouki. Eerstgenoemde is een negentienjarige Franse centrale verdediger van RC Strasbourg en moet de tijdelijke vervanger worden van Trauner. Of Doukouré haalbaar is moet nog blijken, aangezien ook Ajax en Eintracht Frankfurt nadrukkelijk worden genoemd als potentiële werkgevers.

Zerrouki is geen onbekende naam. De 24-jarige middenvelder van Twente was in de zomer ook al een belangrijke kandidaat om Feyenoord te versterken, maar de Rotterdammers kwamen er toen niet uit met zijn club. Ook nu lijkt de transfer definitief niet door te gaan. Twente trok zaterdagavond de stekker uit de onderhandelingen, waardoor Zerrouki in Enschede blijft. De speler zelf wil koste wat het kost naar Feyenoord. Een arbitragezaak wordt daarom niet uitgesloten. Even later kwam naar buiten dat het belangrijkste alternatief van de Algerijnse middenvelder, Sivert Mannsverk, dolgraag naar Feyenoord wil komen. Wordt vervolgd dus.

Mats Wieffer is een twijfelgeval voor de wedstrijd tegen FC Utrecht van vanmiddag. De middenvelder viel onlangs geblesseerd uit op de training en ook Marcus Pedersen en Patrik Wålemark hebben afgelopen week een training moeten missen. De twee kunnen wel gewoon minuten maken in de Galgenwaard. Lutsharel Geertruida lijkt Timber te vervangen op het middenveld, terwijl Jacob Rasmussen naast Dávid Hancko in het centrum staat. Igor Paixão is de spits ten koste van Danilo en Santiago Gimenez. Wålemark lijkt te starten op de rechtsbuitenpositie, waardoor Javairô Dilrosun vanaf links speelt.

Vermoedelijke opstelling Feyenoord
Bijlow; Pedersen, Rasmussen, Hancko, Hartman; Geertruida, Szymański, Kökcü; Wålemark, Paixão, Dilrosun.

FC Utrecht
De WK-break is allesbehalve rustig verlopen bij de Domstedelingen. Oud-Feyenoorder Henk Fraser stapte op na een akkefietje met Amin Younes op de training, waardoor FC Utrecht snel moest schakelen. Uiteindelijk werd oud-speler Michael Silberbauer aangesteld als nieuwe trainer. De Deen was tussen maart en juni van vorig jaar al actief bij de Domstedelingen als assistent-trainer en vervulde diezelfde functie dit seizoen bij FC Midtjylland, de tegenstander van Feyenoord in de groepsfase van de Europa League.

FC Utrecht staat op de zevende plaats in de Eredivisie en was voor de WK-break aan een uitstekende reeks bezig. Van de laatste vijf wedstrijden werd er één keer verloren (6-1 van PSV) en vier keer op rij gewonnen (3-1 van Sparta, 1-2 van sc Heerenveen, 2-1 van FC Groningen en 0-4 van FC Volendam). Silberbauer heeft zin in zijn debuut als hoofdtrainer van FC Utrecht. ''Het is een erg goede tegenstander en dus direct een goede test voor ons. We kijken uit naar de wedstrijd.''

''We willen graag zien dat we met energie gaan spelen. We weten dat Feyenoord het ons moeilijk wil gaan maken, maar wij willen laten zien dat wij onze eigen manier van voetbal spelen hebben'', aldus de oefenmeester. Het is vanmiddag ook een weerzien met Jens Toornstra, die acht jaar in De Kuip speelde. Ook de middenvelder kijkt uit naar de wedstrijd tegen zijn oude ploeg.

''Ik heb er vooral heel veel zin in en wil er niet een te groot ding van maken. Ik speel nu voor FC Utrecht en ik vind dat ik wel mag juichen als ik zou scoren, maar ik ga niet op mijn knieën over het veld schuiven, of zo. Als ik juich, zal ik dat met respect doen. De kans is ook niet zo heel groot dat ik scoor, want ik speel een stuk verder naar achter tegenwoordig'', aldus Toornstra. De vermoedelijke opstelling van FC Utrecht kent weinig verrassingen.

Vermoedelijke opstelling FC Utrecht
Barkas; Klaiber, Van der Hoorn, Sagnan, Van der Maarel; Toornstra, Bozdogan, Van de Streek; Boussaid, Dost, Booth.

Historie
2021/21 FC Utrecht – Feyenoord 3-1 (1-1)
2020/21 FC Utrecht – Feyenoord 1-2 (1-1)
2019/20 FC Utrecht – Feyenoord 1-2 (1-1)
2018/19 FC Utrecht – Feyenoord 3-2 (1-0)
2017/18 FC Utrecht – Feyenoord 1-1 (1-1)

Wat gaan we doen vandaag?
Lees meer over
MATCHDAY!
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties