Toornstra: ''Wil er niet een te groot ding van maken''

Toornstra: ''Wil er niet een te groot ding van maken''

Jens Toornstra speelt zondag een bijzondere wedstrijd. De 33-jarige middenvelder maakte afgelopen zomer de overstap van Feyenoord naar FC Utrecht. Zondagmiddag om 12:15 uur treffen de twee clubs elkaar in de Galgenwaard.

''Ik heb er vooral heel veel zin in en wil er niet een te groot ding van maken'', vertelt Toornstra in gesprek met De Telegraaf. ''Ik speel nu voor FC Utrecht en ik vind dat ik wel mag juichen als ik zou scoren, maar ik ga niet op mijn knieën over het veld schuiven of zo. Als ik juich, zal ik dat met respect doen. De kans is ook niet zo heel groot dat ik scoor, want ik speel een stuk verder naar achter tegenwoordig.''

Feyenoord heeft problemen op het middenveld en in de verdediging. De Rotterdammers hadden Toornstra nu goed kunnen gebruiken. ''Daar had ik zelf nog niet zo over nagedacht. Dat is een koe in de kont kijken. Ik ben hartstikke blij hier. Ik heb veel gespeeld en dat was de reden van mijn vertrek. Ik denk dat ik de goede keuze heb gemaakt. Ik heb er zeker geen spijt van.'' Toornstra heeft een contract getekend tot medio 2024 met een optie op nog één seizoen.

Leegloop Feyenoord
Toornstra zag Feyenoord afgelopen zomer afscheid nemen van veel spelers. ''Ik had er wel vertrouwen in dat het weer zou gaan draaien, maar het heeft me wel verbaasd dat ze het zo snel weer op de rit hebben gekregen. Ze zijn nog in alle competities actief en de nummer één van Nederland. Met zoveel nieuwe spelers is dat des te knapper. Vorig jaar begon Slot ook met een bijna geheel nieuwe groep en heeft hij toch vrij aardig gepresteerd, al zijn we wel iets te vroeg afgehaakt in de competitie. Dat vertrouwen was er wel bij mij. Het is heel knap dat ze nu eerste staan, voor Ajax en PSV, die financieel meer mogelijkheden hebben.''

Lees meer over
Jens Toornstra
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties