Oud-Feyenoorder Fraser ontslagen na incident op trainingskamp

Oud-Feyenoorder Fraser ontslagen na incident op trainingskamp

Jens Toornstra krijgt een nieuwe trainer voor de groep. Henk Fraser is namelijk per direct ontslagen door FC Utrecht. De oud-Feyenoorder heeft op trainingskamp een aanvaring gehad met Amin Younes.

Fraser zou de 29-jarige aanvaller tijdens een training eerder deze week bij zijn keel hebben gegrepen. Tijdens het trainingskamp zou het incident compleet uit de hand zijn gelopen. Reden genoeg voor de eerstvolgende tegenstander van Feyenoord in de Eredivisie om de trainer direct naar huis te sturen.

Technisch directeur Jordy Zuidam van FC Utrecht heeft het incident meegemaakt en trok direct zijn conclusies. De Domstedelingen hebben het nieuws officieel bevestigd. Fraser zijn contract liep nog door tot medio 2025.

Update | Reactie van Henk Fraser en FC Utrecht
''Dit is me als trainer nog nooit overkomen. Het past niet bij mij en het past niet bij de club. Ik heb de club hiermee beschadigd en dat doet velen, en ook mij, pijn'', reageert Fraser. ''Daarom heb ik de keuze gemaakt om op te stappen als Hoofdtrainer van FC Utrecht. Ik herken mezelf niet in mijn handelen en wil mijn excuses aanbieden aan alle betrokkenen.''

''Bij FC Utrecht gelden, zoals bij elk bedrijf en zoals in de gehele maatschappij, bepaalde normen en waarden. Soms, in het heetst van de sportieve strijd, worden de randen daarvan opgezocht'', legt algemeen directeur Thijs van Es uit. ''In dit geval is door Henk gedrag vertoond dat over de grens van het geoorloofde gaat, waarover we het direct eens waren, waardoor hij deze beslissing heeft gemaakt.''

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties