Ivanusec haakt moeilijk aan: "Ik denk dat er atletisch iets aan ontbreekt"

Ivanusec haakt moeilijk aan: "Ik denk dat er atletisch iets aan ontbreekt"

Na de gewonnen wedstrijd van Feyenoord op bezoek bij AZ gaat het veel over Santiago Gimenez. De Mexicaan worstelt al een tijdje met zijn vorm en leek in Alkmaar zelf het hardst te balen van zijn matige optreden. Bij ESPN ging ook Mario Been na afloop in op zijn spel.

Been legde daar een verband tussen de vorm van Gimenez en van Feyenoord als geheel. "Hij is heel belangrijk voor Feyenoord. Het grote verschil in veldspel tussen Atlético-uit, Lazio-thuis en nu, is natuurlijk enorm. Maar qua bezetting op het veld zijn het nagenoeg dezelfde spelers. De vorm is niet aanwezig. En als je het over het belangrijke aanspeelpunt hebt dat Gimenez is, dan is wat hij nu laat zien heel matig."

Natuurlijk heeft de spits dat zelf ook door. "De manier waarop hij op de bank zat, met zijn capuchon over zijn hoofd. Het zegt wel dat het ook bij hem knaagt. Hij is heel belangrijk voor dit elftal. Dat is gevaarlijk, want van alle zomeraankopen die we tot nu toe hebben gezien, is Stengs de enige die dit elftal direct versterkt. De rest zit op de bank en mag af en toe invallen. Daar wordt Feyenoord niet echt veel sterker van."

Moeite bij Ivanusec
Een speler waarvoor dat in het bijzonder geldt, is Luka Ivanusec. De Kroaat kwam met grote verwachtingen naar De Kuip, maar heeft moeite om aan te haken. "Ik vind het niet gek als ik hem zie lopen", merkte Kees Luijckx op. "Ik denk dat er atletisch gezien iets aan ontbreekt. Hij loopt heel moeilijk, versnelt moeilijk en kan het moeilijk volhouden. Dan is het niet gek dat je qua intensiteit niet kan brengen wat anderen wel kunnen. Ik geloof dat hij echt wel goed kan voetballen aan de bal, maar dat dit met zijn atletisch vermogen te maken heeft."

Lees meer over
Santiago Gimenez Luka Ivanušec
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties