Dipje bij Gimenez: "Zou Slot Ueda in de basis durven zetten?"

Dipje bij Gimenez: "Zou Slot Ueda in de basis durven zetten?"

In Dit Was Het Weekend werd de wedstrijd tussen AZ en Feyenoord uitgebreid nabesproken. Feyenoord won met 0-1, maar speelde een erg matige wedstrijd. Analisten Kees Kwakman en Kenneth Perez lichtten de optredens van diverse spelers uit.

Daarbij begonnen ze met pijnlijke beelden van Justin Bijlow die geblesseerd het veld moest verlaten. "Blessures zijn part of the game, maar dit vond ik zo zielig", begon Perez. "Dat moment dat hij brak en doorhad: dit is weer zo'n lange blessure." Ook Kwakman had moeite met het zien van de beelden. "Echt kippenvel, verschrikkelijk om te zien. Hij besefte het gelijk: daar ga ik weer."

Vormdip Gimenez
Even later gingen de twee dieper in op de wedstrijd zelf. "Gimenez was niet tevreden na afloop, had ik het idee", merkte Kwakman wat cynisch op. Of dat terecht was? "Het kan dat je een keer wat minder in vorm bent en een slechte wedstrijd speelt. Hij trekt het zich alleen zo enorm aan. Dat is ook wel goed, beter dan dat je lachend naar de kant gaat. Ze hebben gewonnen, maar als je als speler zelf niet lekker hebt gespeeld, is dat altijd wel wat overheerst."

"Zou Slot Ueda in de basis durven zetten?", vroeg Perez zich naar aanleiding van de vormdip van Gimenez af. "Gimenez heeft ongelofelijk veel krediet, dat hoorde je ook vorige week toen hij zijn penalty miste (en direct werd toegezongen, red.). Dus ik denk niet dat hij direct eruit wordt gehaald. Maar stel dat hij de volgende keer ook zo matig speelt... Je hebt Ueda voor tien miljoen gehaald. Dan is dat toch niet heel gek? Ueda zal wel denken: als ik nu geen kans krijg, wanneer dan wel?" Perez benadrukte wel dat de vorm van Gimenez geen grote reden tot zorg is. "Hij is heel lang heel goed geweest voor Feyenoord. Je kan altijd even in een wak zitten."

Ook Kwakman wilde de situatie van Gimenez niet te veel opblazen. "Ik vond hem vandaag - net als heel Feyenoord - heel slecht aan de bal. Maar tegen Twente viel dat wel mee. Toen kreeg hij ook kansen. Zo'n penalty had hem al over de drempel kunnen brengen. Ik geloof ook wel dat hij weer een goaltje maakt, dat het wel weer komt. Vandaag had hij geen enkele kans of doelpoging, maar dat lag echt niet alleen aan hem."

Matige wedstrijd
Zo zag Kwakman meer Feyenoorders hun normale niveau niet halen. "Hartman had net als vorige week het meeste balverlies van alle Feyenoorders. Ook hij zit daarin in een mindere periode, terwijl hij normaal juist in de passing erg goed is. Trauner was ook slordig aan de bal. Maar degene die het meest opviel was Zerrouki. Ik kan dat niet los zien van dat hij net terug is van de Afrika Cup. Ook in het bewegen ging het moeilijk en ik vond hem aan de bal ontzettend onzuiver en matig spelen."

Tot slot ging Perez in op de vorm van Feyenoord als team. "Zo goed hebben ze toch niet gespeeld na de winterstop? Het was vaak in fases: één helft goed en één helft slecht. Het is wel een team dat over het hele seizoen veel goede wedstrijden heeft gespeeld, maar na de winterstop hebben ze geen constant hoog niveau gehaald. Het gaat heel erg met pieken en dalen. Dat is natuurlijk niet echt een goede basis voor een topploeg. Nu was het 10 minuten goed en 80 minuten niet. Dan moet je andere dingen oproepen en een beetje geluk hebben om te winnen."

Lees meer over
Justin Bijlow Santiago Gimenez Ayase Ueda
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties