"Het gaat hem steeds beter af, ik erger me minder aan hem"

"Het gaat hem steeds beter af, ik erger me minder aan hem"

Feyenoord won zondag zonder al te veel problemen met 3-0 van Heracles Almelo. De ploeg is goed op weg om plek 2 veilig te stellen en heeft verder alleen de bekerfinale nog als prijs om voor te spelen. In Studio Voetbal werd daarom ook alvast vooruitgeblikt op de komende transferzomer.

Als eerst kwam de wedstrijd nog kort ter sprake, waarbij Yankuba Minteh een van de spelers was die werd uitgelicht. Pierre van Hooijdonk liet zich een week eerder kritisch uit over de rechtsbuiten, maar moest daar deels op terug komen. "Het gaat hem steeds beter af. Ik erger me minder aan hem. Hij is constant dreigend. Zeker in dit Feyenoord ben je blij dat er zo'n opportunistische speler op het veld staat. Het gaat vaak fout, maar het gaat ook een aantal keer goed. Zeker met de vleugelspelers die Feyenoord heeft, is hij degene die het meest onberekenbaar is. Maar zoals ik vorige week ook al zei: dat is hij ook voor zijn eigen collega's", voegde hij er lachend aan toe.

Santiago Gimenez
Naast Minteh was ook Santiago Gimenez weer trefzeker. Rafael van der Vaart zag de spits echter ook een aantal kansen missen en twijfelt of de Mexicaan echt zoveel gaat opleveren als Feyenoord hoopt. "Als een club veel geld biedt, meteen doen", stelde hij. Van Hooijdonk heeft meer vertrouwen in een toptransfer van de spits. "Het is een Mexicaans international, die staan er in de hele wereld goed op. Z'n leeftijd is ook nog heel gunstig. Die jongen verliest zijn waarde niet. Dat geld gaat Feyenoord - of het nu deze zomer is of een halfjaar of een jaar later -zeker krijgen."

Arne Slot
Jeroen Stekelenburg opperde dat het behouden van Arne Slot nog belangrijker dan de verschillende sterkhouders. "Ik denk ook dat dat reëel is", vervolgde hij. "Hij heeft met zijn volle verstand met nog twee jaar bijgetekend. Hij verdient ook meer nu. Ik denk dat hij het type is dat als hij een contract tekent tot 2026, dat hij ook niet zomaar weg is. Vorig jaar zei hij nog 'nee' tegen Tottenham." Van der Vaart en Ibrahim Afellay voorspelden echter dat wanneer een grote club komt, Slot wel zal vertrekken.

Lutsharel Geertruida
Wie van de sterkhouders Feyenoord het meest zou missen bij een vertrek? "Misschien wel Geertruida, omdat hij een speler is die op drie posities volwaardig basisspeler kan zijn", aldus Van Hooijdonk. Afellay vulde aan: "Na Gimenez is hij de speler met de meeste goals (sinds gisteren is dat Minteh, red.). Hij is eigenlijk rechtsback, maar duikt altijd op naast Gimenez. Hij is heel veelzijdig en kan ook als centrale verdediger en controlerende middenvelder spelen. Als deze jongen minuten gaat maken op het EK, is de kans groot dat hij een transfer gaat maken."

Lees meer over
Lutsharel Geertruida Arne Slot Santiago Gimenez Yankuba Minteh
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties