Ochtendjournaal: Freewheelend op weg naar de bekerfinale

Ochtendjournaal: Freewheelend op weg naar de bekerfinale

Feyenoord stevent in de Eredivisie af op de tweede plaats. Daarvoor moet het FC Twente nog wel voorblijven, maar met de eenvoudige zege op Heracles Almelo zetten de Rotterdammers ook deze zondag weer een stap in de goede richting.

'Freewheelend op weg naar de bekerfinale', kopte De Telegraaf. "Feyenoord behield kinderlijk eenvoudig de voorsprong van zes punten op FC Twente en stevent freewheelend af op de tweede plaats en een nieuw Champions League-avontuur. De Rotterdammers hebben het zwaartepunt van de tweede seizoenshelft met wedstrijden tegen PSV, FC Twente en AZ immers al achter de rug. Het wacht een vrij eenvoudig slot van de competitie waarin veel - zo niet alles - draait om de bekerfinale met NEC."

Dat de wedstrijd tegen Heracles niet lang spannend was, was precies wat Arne Slot al langer van zijn ploeg verlangt. "Al voor de pauze had Feyenoord afgerekend met een opponent, een situatie waar Slot zo naar snakte in de periode dat de wedstrijden elkaar in sneltreinvaart opvolgden", schreef het Algemeen Dagblad. "Nu de midweekse inspanningen verdwenen zijn, is de noodzaak om spelers vroegtijdig naar de kant te halen om ze in spaarstand te kunnen zetten, simpelweg verdwenen."

"Slot heeft met de 59 punten nog altijd één punt meer gepakt met Feyenoord dan vorig seizoen in dit stadium, het jaar dat de Rotterdammers de landstitel veroverden", benadrukt de krant nog maar eens. "Het verschil is uiteraard dat PSV onder trainer Peter Bosz veel beter is dan onder Ruud van Nistelrooij, een straatlengte voorsprong heeft en normaal gesproken kampioen wordt. Het maakt dat Feyenoord eigenlijk alleen nog maar plek twee moet binnenhengelen. De bekerfinale tegen NEC op 21 april in de eigen Kuip moet voor de kers op de taart zorgen."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties