Hancko opnieuw in basis: Slowaakse verdediger treft Oekraïne

Hancko opnieuw in basis: Slowaakse verdediger treft Oekraïne

David Hancko heeft wederom een basisplaats te pakken. De verdediger van Feyenoord is niet meer weg te denken uit het nationale elftal van Slowakije na zijn ijzersterke optreden tegen België. Hancko begint wederom als linksback tijdens het tweede duel op het EK in Duitsland. Slowakije en Oekraïne trappen om 15:00 uur af in de Esprit Arena, gelegen in Düsseldorf.

Hancko kan zich met Slowakije vandaag al plaatsen voor de achtste finales van het eindtoernooi. Voor Feyenoord is dat ook financieel goed nieuws, want elke dag dat een speler actief is in Duitsland ontvangt de club achtduizend euro. Slowakije is samen met Roemenië na een speelronde koploper in Groep F. Een overwinning is nodig om zich te plaatsen voor de volgende ronde.

Leo Sauer heeft nog geen minuten gemaakt op het EK. De op twee na jongste deelnemer op het eindtoernooi moet voorlopig nog toekijken, al is het meetrainen en het van dichtbij meemaken van een groot toernooi al een uitstekende ervaring voor het 18-jarige talent van Feyenoord. Hancko speelt zijn 41ste interland voor het Slowaakse elftal. Het duel van vrijdagmiddag is live te bekijken op NPO1.

Opstellingen
Slowakije
: Dúbravka; Pekarík, Vavro, Škriniar, Hancko; Kucka, Lobotka, Duda; Schranz, Boženík, Haraslin.
Oekraïne: Trubin, Tymchyk, Zabarnyi, Matviyenko, Zinchenko, Sudakov, Brazhko, Shaparenko, Mudryk, Yarmolenko, Dovbyk.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties