Hancko maakt indruk: ''Zijn marktwaarde wordt ook weer hoger''

Hancko maakt indruk: ''Zijn marktwaarde wordt ook weer hoger''

David Hancko heeft zich laten zien bij Slowakije. De verdediger van Feyenoord speelde een ijzersterke wedstrijd tegen België, waardoor Manchester City-aanvaller Jérémy Doku een lastige avond had tegen Hancko. Oud-Feyenoorder Tim de Cler is lovend over de linksback van het nationale elftal.

"Ik denk dat Dávid Hancko met die redding op de lijn een hele belangrijke rol heeft gespeeld," begint De Cler in gesprek met ESPN. "Dat, plus het resultaat, maakt dat hij de speler van de dag is. Hij ontwikkelt zich zo goed. Hij is zo stabiel en kan eigenlijk alles. Ik vind hem gewoon allround echt een topverdediger."

Scouts van diverse topclubs zullen ongetwijfeld op de tribune hebben gezeten om Hancko te volgen. "Als hij de volgende ronde haalt, en die kans is best groot, wordt zijn marktwaarde ook weer hoger. Er raken dan ook steeds meer clubs geïnteresseerd. En die waren er al."

Of de 26-jarige Hancko klaar is voor een stap naar een topcompetitie? "Ik denk dat hij een club net onder de top zes van Europa makkelijk aankan. Dan heb ik het over een club als Atlético Madrid of Liverpool. Dat kan hij zeker aan."

Slowaken ook positief
Niet alleen vanuit Nederland zijn er positieve reacties over Hancko. Ook de media in Slowakije delen de complimenten uit. ''Hij bewees zijn extra kwaliteit en bracht zijn eigen gezondheid in gevaar met zijn heldendaad. Nadat hij werd geraakt door de knie van Denis Vavro, bleef hij een tijdje op de grond liggen. Het zag er vervelend uit, maar na een behandeling aan zijn hoofd langs de zijlijn keerde hij snel terug.''

Lees meer over
Dávid Hancko
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties