''Je gaat echt denken dat hij als linksback nog beter is''

''Je gaat echt denken dat hij als linksback nog beter is''

David Hancko is onderwerp van gesprek na zijn ijzersterke optreden tegen België. De verdediger van Feyenoord behaalde vanaf zijn eerste wedstrijd in De Kuip al een enorm hoog niveau. Hancko wist ditmaal ook indruk te maken in de gewonnen EK-wedstrijd van Slowakije.

Supporters van Liverpool en Atletico Madrid raken niet uitgepraat over Hancko en ook journalist Valentijn Driessen sluit zich aan in de lofzang. ''Hij speelde echt geweldig. Hij heeft natuurlijk alleen maar lopen verdedigen en dat deed hij goed, maar waar hij kon, liep hij ook naar voren. Dat deed hij ook bij Feyenoord als linksback. Hij is centrale verdediger, maar je gaat echt denken dat hij als linksback nog beter is dan als centrale verdediger.''

''Als hij zo blijft spelen als tegen België, staan de clubs voor hem in de rij," gaat Driessen verder in de podcast van De Telegraaf. ''Hij moet wel aardig wat kosten, omdat hij natuurlijk een doorlopend contract heeft. Dat is wel een cashcow voor Feyenoord, neem ik aan." Hancko heeft een doorlopend contract bij Feyenoord tot medio 2028 en een geschatte marktwaarde van 35 miljoen euro.

Hancko had een aantal zware tackles moeten verwerken en mede daardoor had de verdediger moeite om de volledige wedstrijd uit te spelen. ''Wat ik wel opmerkelijk vond, was dat hij bijna niet meer op zijn benen kon staan. Bij Feyenoord bleef hij maar gaan en merkte je ook in de negentigste minuut niets. Maar de intensiteit van een wedstrijd op een EK is blijkbaar toch hoger, waardoor je als speler toch een keer door je hoeven gaat.''

Lees meer over
Dávid Hancko
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties